[]

Benzinlikteki araç yıkama makinesi

Burda aracını yıkatıyo musunuz ? Otomatik olandan bahsediyorum bizim kendi yıkadığımız değil. O dönüp temizleyen şey aracı çiziyor mudur ?




 
çizmek kelimesi hafif kalır. mahfeder. boyayı alıp götürür. yeni pasta-cila yemiş araba tek sefer girse çizik içinde kalır her yanı.


  • ssiradanbirigibi  (10.05.19 12:30:25) 
tercih etmem ve evet çizebilir


  • basond  (10.05.19 12:35:19) 
Biraz abartılmış geldi ilk yorum.
Yıllardır araba yıkatırım orada. Uzun yol sonrası yahut arabanın dışının çok tozlu, içinin temiz olduğu durumlarda kurtarıcı olur 2-3₺'e.

Öncesinde etraftaki hortumdan biraz su döker, üzerine köpük sıkıp öyle girerim o dönen cihazın içine.
Boyam yerinde, çiziğim de yok. (Şimdilik)
  • aylakadam  (10.05.19 13:21:10) 
@aylakadam

çizikten kastım boya üzerinde sadece güneş ya da flaş ışığı altında görülebilen, kılcal ve dairesel olanlar. boyanın ciddi anlamda mat görünmesine sebep olur bunlar. aynı zamanda o fırçayla boyanın kalınlığı git gide incelir.

xclusiveautoworks.com

bir de benzinlikteki köpüklerin %90'ı kostiklidir (ucuz&etkili). bu da boyaya ve plastik aksama zarar verir.

ben hobi olarak ilgilendiğim için ekstradan dikkat ederim, standart kullanıcı için çok da sıkıntı olmayabilir :)
  • ssiradanbirigibi  (10.05.19 14:05:49 ~ 14:08:56) 
Doğrudur, benim fazla ilgim olmadığı için detayını önemsemedim. E her seferinde 20₺ ödeyecek miyiz yıkamaya ? Ne güzel mutlu mutlu köpürtüyorduk arabayı :(


  • aylakadam  (10.05.19 14:49:32) 
Hızlı diye yıkatıyorum, zararlı olduğunu düşünüyorum ama ara ara pasta cila yaptırdığım için kurtarıyorum.


  • roket adam  (10.05.19 15:51:21) 
Ankara'da avmlerde 45 tl araç yıkama, 5 tl de bahşiş versen 50 tl gidiyor bir yıkamaya. Bıcı bıcı ise 3 tl. Dolayısıyla ayda bir normal iç dış yıkatıyorum, her benzin almada da bıcı bıcı. Gözle gördüğüm bir çizik yok, arabayı 20 sene kullanmayı planlamıyorum, sıfır da değil. O nedenle kafam rahat.


  • marla is in my head  (10.05.19 17:00:02) 
Oto yıkamacılar cidden pahalı. 30 TL veriyorsun. bahşiş vs. her seferinde o para verilmez. Ayda 1 içi çok kirlenince iç-dış yıkamacıya götürüyorum.

otomatik yıkama makinesi de arabayı çizer diye kullanmıyorum.

En güzeli benzinlikte kendin yıkamak. 1 TL atıp köpürtüyorsun, 1 TL atıp duruluyorsun. Basınçlı su ile gayet temiz oluyor.
  • corneillus  (10.05.19 17:08:40) 
Oto yıkamacıların da çoğu oto kasabıdır onlar da arabayı kevgire çeviriyorlar. Günde 10 arabanın kaportasını sildiği beze su tutup torpidodaki pionu black aksamı silen adam bunlar :d ki piano elle silince bile çizilen bir parça

Malesef arabayı zarar vermeden yıkamanın tek yolu mikrofiberli sünger ve kaliteli şampuan ile yıkamak, hatta çift kova tekniğiyle. Bunu yapan oto yıkamacı pek yok.

Araba ve kozmetik hastaları için yazıyorum bunları. normal kullanıcıya garip gelebilir. Daha fazla bilgi için google: detailing

Fazla yazdıysam başlık sahibi kusura bakmasın sevdiğim konu olunca frenleyemiyorum
  • ssiradanbirigibi  (10.05.19 19:25:55 ~ 19:29:57) 
boyayı çizdiğini düşünüyorum ama tüm sene bu makinede yıkatıp senede bir pasta yaptırsan daha ucuza gelir ve hasarı önlersin diye düşünüyorum


  • sttc  (10.05.19 19:57:27) 
Aracı çiziyor orası net zaten ama Pasta cila da uzun vadede boyaya zarar vermiyor mu?


  • olutaklidi  (10.05.19 22:18:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.