[]

araç kiralama

merhabalar, uzun bir aradan sonra hepinize.

bir süredir uğramıyordum ama işim düşünce huzurunuza geldim. al işte, gene imdadıma duyuru yetişti. müthiş platform. sen ekşide takılırsın ama cenazene duyuru gelir, bu işler böyle.

soruma gelirsek; mayıs sonunda şanlıurfa havaalanından 3 günlük bir araç kiralamak istiyorum. en ucuz segmentten :) gelin ve de görün ki bu işlerde pek tecrübem yok. internetteki büyük küçük tüm firmalara baktım ve 3 gün için fiyatlar şöyle.

eurocars 370
urfa otokiralama 375
ascar rental 390
zeplin car 425
carwingo 430
avro rent acar 444
rigorent 482
avis 485
enterprise 492
europcar 503
assist 507

ilk üçü yerel şanlıurfa firmaları. diğerleri daha bilindik firmalar.
sizce en ucuzundan kiralayıp geçsem mi, bir sorun yaşar mıyım? yoksa bilindik bir firmaya mı yönelsem?

bonus soru: şanlı şehrimiz urfa'yı bilen, araç kiralama şirketi tavsiyesi verebilecek olan var mıdır?

teşekkürler.

 
urfa hakkında bilgim yok ama kurumsal firmalardan araç kiralamak gerekiyor. türk telekom vb firmaların kampanya kodlarıyla normal fiyatın altında kiralama yapılabiliyor. ayrıca avis gibi firmalarda online ödeme seçeneğinde de indirimler oluyor.


  • scudman1  (10.05.19 11:38:41) 
avis enterprise europcar gibi kurumsaldan şaşma yoksa başına iş alma ihtimalin yüksek


  • basond  (10.05.19 11:47:14) 
teşekkür ederim. peki neden kurumsal firmalardan araç kiralamak gerekiyor? yerelden kiralasak ne gibi bir sorunla karşılaşırız? araç arızalı ya da eski mi olur?

örneğin en uygun fiyatlı olan eurocars'ı aradım, yerel bir firma. 2018 model renault symbol verebileceklerini söylediler.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (10.05.19 11:47:59) 
zeplin iyidir.


  • since1907  (10.05.19 11:53:29) 
şöyle örnek vereyim bir arkadaşım bu işi yapıyor merdivenaltı tabirli kurumsal olmayan araba kiralama hatta arabaları da güzel arabalar.

kendisine sordum nasıl oluyor diye boş senete imza attırıyoruz abi kredi kartı yok dedi.
olum ben hayatta yapmam nasıl insanlar size güvenip imza atıyor dedim, kredi kartı olmayanlar vs geliyor dedi.
e araba çalınsa vs dedim gps var hepsinde takip ediyoruz dedi.
peki ben aldım arabayı düz yolda giderken şanzıman dağıldı nolacak dedim abi ihale sana kalır dedi. senete yazarız ödersin ödemezsen zorla alırız dedi.
yani arabanın her türlü pisliğinin ihalesi sana kalabilir. Pislik adamlardan oluşur bu tarz işletmeler bulaşmaya gelmez.

edit: düzgünü var pisliği var kurumsalın pislik yapanı da çıkar mutlaka dikkat et. son zamanlarda arabada sigara içtin 400 tl temizlik ücreti kestik benzeri cezalar yazdıklarını da duydum kurumsal şirketlerde aman arabanın içini vs kontrol et.
  • basond  (10.05.19 12:09:55 ~ 12:11:45) 
@basond allah razı olsun tüm soru işaretleri gitti kafamdan. ben de saf saf "yerel firmaların arabaları eski oluyor herhalde ondan önermiyorlar" falan diye düşünüyordum.
çok teşekkür ederim.

  • istanbul kanatlarimin altinda  (10.05.19 13:07:05) 
kurumsal +1. avis ve sixt pahali oluyor genelde. tecrubelerime dayanarak en uygun araclar enterprise, hertz, budget ve bazen europcar da olur diyorum. rentalcars.com'dan butun firmalari karsilastirip en uygununu kiraliyabilirsin.


  • crucio  (10.05.19 13:18:55) 
Erkek arkadaşım araç kiralama ve al-sat işi yapıyor. Asla Urfalılarla iş yapmaz ve oradaki otomotiv sektöründen uzak durur çoğu dolandırıcı olduğu için. O yüzden paraya kıyın ve kurumsal bir firmadan kiralayın.


  • jacque  (10.05.19 15:35:10) 
@crucio garenta, sixt ve hertz'in urfa 'da ofisi yok, budget'da ise araç kalmamış.

@jacque haydaa o kadar şanlı şehrimiz urfa dedik, sen neler dedin, oldu mu şimdi :) canımızın içi urfa halkını tenzih edelim, çoğu dolandırıcıdır demeyelim, aralarından çıkar tek tük diyelim :p

tabi ben bunca yorumun üstüne pintiliği bırakıp avis'ten kiralamaya karar verdim. (zeplin'de ekonomi sınıfı araç kalmamış.) hem işbankası kartı indirimiyle uyguna geliyor. alt tarafı 100 lira fark ödeyeceğim. her ne kadar normalde küçük esnaftan alışveriş yapmayı tercih etsem de, bu araba kiralama işlerinde fazla romantiklik yapmamak lazım anladığım kadarıyla.

sizlere de teşekkürler :)
  • istanbul kanatlarimin altinda  (10.05.19 15:43:22 ~ 15:46:50) 
Mutlaka kurumsaldan kiralanmalı + mümkün olduğunca ek sigortalar da yapılmalı. Kimden ne kazık geleceği hiç belli olmuyor.


  • roket adam  (10.05.19 15:54:35) 
@istanbul kanatlarimin altinda Hahah evet ya hiç hoş olmamış gerçekten. İşinde gücünde dürüst Urfalıları tenzih ederim elbette ^^


  • jacque  (10.05.19 16:01:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.