[]

bir dekor sorusu

arkadaşlar, nasıl anlatacağımı bilmemekle soruma giriyorum. aklımda bir oyun için dekor var. öncelikle bir insan suratının kafasının eşi bir şey olması gerekiyor daha büyük bir şekilde. ve bu yapılan şey içten aydınlatılması gerekiyor. ne tür bir madde kullanılabilir, ne kadara mal olur. fikirler?




 
polyester geldi benim aklıma ama nerde yapılabilir ne kadara malolur bilemiyorum.
şu heykeller polyesterden yapılmış mesela...
www.aslanpolyester.com
  • p a t r i o t  (02.04.10 01:22:13 ~ 01:25:17) 
acikcasi biraz bu oyunda ne sekilde kullanilacagi ile de alakali. süs olarak duracaklar mi yoksa aktif kullanilacak mi?

ona gore maddenin cinsi, agirligi vs. kararlastirilir benim bildigim dekorda.
  • la traviata  (02.04.10 02:24:31) 
anlatamamışsın evet, öncelikle "insan suratının kafası" dediğin şey bir çeşit maske ise polyester çok pahalı ve kullanışsız olur bunun yerine bildiğin gazete kağıdı ile kalıp alabilirsiniz. iri kafalı biriniz gönüllü olacak ,onun kafası önce strec film ile sarılacak, burun ağız gibi yerler için hava delikleri açılacak ki sanat için telef olmasın zavallıcek .duvarkağıdı tutkalı bir kapta suda eritilecek, cıvık yoğurt kıvamı alacak, el büyüklüğünde yırtılmış kağıtlar bu tutkala batırılacak. az bekleyip kağıt yumuşayınca parça parça yüze yapıştırılacak, en az 4 kat böyle yaptıktan sonra saç kurutma makinası ile kurutulacak kağıt kalıp sertleştikten sonra kesilerek çıkarılacak ( bu kısım özenle ve planlı yapılacak)kendini feda eden arkadaşa bira ısmarlanacak kağır kalıp iyice kuruduktan sonra ( ertesi gün deyelim) içine ince sünger yapışkanla kaplanacak ki oyuncu rahat giysin rahat oynasın. led ışıklar ile içi istenilen renkte aydınlatılacak.dışı görünmesini istediğiniz üslupta elden geçirilecek ne kadar dikkatli yapıştırırsan o kadar pürüzsüz olur daha sonra istediğin renkte boyanacak ( akrilik boya öneririm)
bütün bunları biz elimize yüzümüze bulaştırırım derseniz öncelikle bir sahne tasarımcı ya da heykel öğrencisi-sanatcısı bulunacak.kolay gesin...

  • ukde  (02.04.10 15:06:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.