[]

mc ve burger eskiye gore cok daha az mi tercih ediliyor?

eskiden herkes yerken, simdi "mac mi oeaghh abi" diyenler goruyorum. sizce var mi boyle bisi? ozellikle son yillarda keto, if, organik, vegan vs..sagliksal terimler hayatimiza girince sanki bayagi dustu talep.




 
hayır biz büyüdük, mc ya da bk önünden geçersen içerisi ortaokul lise tayfası dolu.en son 4-5 sene önce yemişimdir heralde.


  • prezarlatif  (09.05.19 13:37:35 ~ 13:37:57) 
Senin yasitlarin yemiyor bence. Ergenler arasında hala çok popüler. Deli gibi isliyor burger kingler ama MC de düşüş var evet.


  • westblack  (09.05.19 13:37:43) 
en doğru cevabı almak için ufak bi araştırma yapmak gerekiyor. firmaların küçülme/büyümeleri ile ilgili kaynak vardır sanırım.

tahminimce eskiye göre (birazcık) daha az tüketildiği ama sebebi sağlıklı gıdalardan ziyade, burger king'te iyi bir hamburger fiyatı ile iyi/kötü hizmet veren bir butik burgercide hamburger fiyatının artık neredeyse aynı olması. sanırım insanlar 3-5 lira daha fazla vererek biraz daha iyi burger yemeyi tercih ediyor.
  • early morning rain  (09.05.19 13:40:10) 
Hamburger falan ilgilenmiyorum ama ben bu yaşımda hala patates kızartması kovalıyorum burger king'de yalan yok :)


  • synax  (09.05.19 13:40:30) 
yaş 30, geçen aylarda hep mcd yiyordum valla.


  • passion rules the game  (09.05.19 13:46:39) 
Hayır biz büyüdük +1


  • kablelvuku  (09.05.19 14:23:56) 
Gençler sevdiği için, bizim gibi kartlar da bazen ucuz olduğu için tercih ediyor. Eskiye göre düşüş var mıdır bilemiyorum ama benim gördüğüm bir Mc Donald's 8-9 tane paket servisçi, içeride de 10'larca eleman çalıştırıyor ve hiç boş durabildiklerini görmüyorum.


  • Abdurrahman  (09.05.19 14:25:00 ~ 14:25:36) 
artik o patates kizartmalarina ne koyuyorlarsa 3 yasinda bile olmayan cocugum ne zaman mc yada burger gorse kosarak patates kizartmasi almamizi istiyor buradan


  • turkuaz  (09.05.19 14:59:41) 
butik burgerciler bir ölçüde onların pazar paylarından aldılar almaya da devam ediyorlar. ama tabiki bunların zincir olması ve her yerde ulaşılabilir olması nedeniyle görece üstesinden gelebiliyorlar.
mc ve burgerde doğru düzgün menüler 20-30₺ arası fiyattalar. butik burgercilerde de hemen hemen fiyatlar aynı ama gerçek köfte ve ev yapımı burger ekmeği artısı var. yemeksepetindeki sipariş sayısı ve yorumlarda bile bile bu tercihteki azalma etkilerini görmek mümkün.
öte yandan bunlar zincir oldukları için maliyet avantajına sahipler ve her zaman ucuz ve 2'li ekonomik menüleri vardır menülerinde ve asıl satışları hep bunlardandır. -gerçi artık onlar bile pahalı bencekalitesine oranla!- ben geçmiş yıllarda ikisinden de yerdim şimdi yakınımda bir butik burgerci var burger canım isterse hep onlardan alıyorum.
  • ezkaza  (09.05.19 15:02:25) 
butikler cogaldı bunların kalitesizliği ortaya cıktı. iyi bir butikten hamburger yiyen buralara daha ugramaz.

eskiden ucuz diye gidilirdi ama şimdi öyle bir şey yok. hem leş gibi hem pahalı.

ergenler ergen oldukları için gidiyodur :d
  • koela  (09.05.19 17:47:06) 
Ben butik hamburger de seviyorum ama ayda bir bi whopper menü ya da arada kendimi şımartıp steakhouse menü yemesem özlerim ya. Burger King sağlıksız, hijyenik olmayan şartlarda yapılan hamburgerler yapabilir ama bence yaptığı burgerler dandik değil. Şu an olsa anında gömerdim mesela ve butik burgerci hamburgerlerini çok sevsem de bence ikisi ayrı kulvarlar ve ikisini de çok seviyorum.

Ayrıca o keto,if, vegan vs muhabbetini yapanlar nüfusun %1'i falan muhtemelen. Ayrıca evet hala daha lise ve üniversite öğrencileri arasında daha popüler ama oralardan yiyen pek çok "yetişkin" de görüyorum.

Bu arada aynı şekilde KFC ve Popeyes, Subway de çok severim.
  • nundu  (09.05.19 18:25:16) 
yaşadığım caddeye yakın iki tane var ikisinden de. ikisi de gece dahil full neredeyse!


  • '  (09.05.19 18:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.