[]

Gobek yakip sekle girmek icin Program ve diet onerileri

Iyi gunler herkese;

1.76 boyunda ve 84 kilo agirliginda erkegim. bu sayilara gore kilo fazlam oldugu acik ve net. iste bu fazla kilolar benim ayna karsisinda gorebildigim kadariyla tamamen gobek bolgemde. yani sihirli bir sekilde gobegimi ortadan kaldirsaniz baya fit bir insan olacak gibi gorunuyorum. yani gobekli bir insanim. goguslere bakiyorsun; normal. kollara bakiyorsun; kassiz ama normal. gote bakiyorsun; en cok gurur duydugum organimdir, mukemmel bir kalcam var kuru got degilim ve sekilli. neyse bacaklara bakiyorsun; kassiz ama normal. gobege bakiyorsun; gobek var. bunun yaninda az alkol ve cok sigara tuketiyorum. ikisini de birakmayi dusunmuyorum.

simdi ben 30 yas bunalimina girdigim icin hayatimda bazi seyleri duzeltmek istiyorum. o duzeltecegim sey de kilom.

bu konuda sizden yardim isteyecegim. ben hayatimda daha once hic spor yapmadim. yani yaptim da denizde kum kadar. spor yapmayi bile bilmem. bana iki sey lazim;

1) uyacagim bir antreman programi

2) uyacagim bir diet.

birinci sik icin bana herhangi bir program onerebilirseniz, ya da yol gosterecek bir internet sitesi ya da telefon uygulamasi cok guzel olacak. yasadigim apartman'da belli basli gym aletleri var (kosu bandi, su kafaya cekilen ipli alet, bisiklet, eliptik, her turlu dambil vs)

ikinci sik icin de bugun alisverise gidecegim. iste tavuk mu lazim, yogurt mu lazim, musli mi lazim alacagim. haftalik diet listesi yapmam lazim. yani hangi gun ne yiyecegim bilmeliyim. ise yanimda ne getirecegim ogle yemegi icin bilmeliyim.

bana bu konuda yol gosterebilirseniz cok sevinirim.

tesekkurler.

 
Bunun icin profesyonel destek almaniz daha dogru.


  • bradshaw  (09.05.19 11:57:46) 
2. sorudan başlayım (tamamen kendi tecrübelerime dayanarak)

diyet denilen şey, kocaaaa bir aldatmaca. hiçbir işe de yaramıyor, yarasa bile çok zor bir süreci, inanılmaz basit bir şekilde yerle bir edebilirsin.
beslenme alışkanlıklarını değiştir diye bir klişe var ya, tam olarak bunu yapman gerekir.

* her öğünün yanında bol yeşillik olsun
* günde en az 4 litre su iç
* kahvaltıyı gözünde büyütme, 2 haşlanmış yumurta, 2 ceviz, 6-7 yeşil zeytin yanında da kahve/çay yeter de artar.
* ara öğün denilen bişey yoktur. öğle yemeğinden önce acıkman normal, ama bişey yemeni gerektirmez. dayanamayacak şekilde acıkırsan at ağzına ceviz, badem, kuru incir vs. miktarını söyleyemem, o sana bağlı. ne zaman "tamam kendime geldim, bir sonraki ana öğüne kadar götürür bu atıştırmalık beni" dersen, o zaman doğru miktarı tüketiyorsun demektir.

- ekmek, hamur işi vs. yeme.
- kaliteli karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslen.
- yatmadan 3 saat önce hiçbir şey yeme
- paketli yiyeceklerden ve şekerlerden uzak dur
- alkol tüketiyorsan yanında bol su iç ve salata dışında hiçbir şey yeme (alkolün yanında)

böyle okuyunca zor gibi geliyor biliyorum ama değil. yukarıda yapmaman gerekenleri, 10 günde 1 öğün olmak şartıyla yapabilirsin. yani ayda 3 kere, yukarıdakileri "ödül" gibi yapabilirsin.
inan farka sen de inanmazsın.

1. soruyu da cevaplamak zor aslında. alışkanlıklarını, vücudunu vs. bilmek gerekiyor.
bana kalırsa, biraz paraya kıyarak personel trainer ile çalış. kendine yatırım olarak gör. iyi bir trainer (ki pahalı olmak zorunda değil iyi bir trainer) seni çok güzel yönlendirir, hem beslenme olarak hem de yaşam tarzın olarak.


neyse birazdan arnold vs. gelir, daha doğrusunu yazar :)
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (09.05.19 12:04:28) 
Yaglar bel bölgesinde birikmisse, aksam cok sagliksiz besleniyorsunuz demektir.
Bende kendi tecrübelerime dayanarak "Ketojenik Diyet" öneririm. Diyete alistiktan sonra 1-2 hafta icinde sporla desteklenebilir.

Biraz arastirip size uygun olup olmadigina bakin.
  • VIPCH  (09.05.19 12:12:11) 
Super kahraman’a inanma. Karbonhidrat ile beslenme sakın. Şekeri karbonhidratı yağı hayatından çıkart. Tamamen ketojenik beslenmeye dön.

Kaliteli karbonhidrat diye bişey yoktur boşa vücudunuzu yormayın karbonhidratla.
  • Boris  (09.05.19 12:27:39) 
Ketojenik diyete gec ve bunu aliskanlik haline getir. beslenme tarzini degistir. karbonhidrat hic gerekli degil. tahil, hamur, seker, bunlari tamamen cikar hayatindan

oldugu kadar intermittent fastinge de gir. eger yuregin varsa one meal a day dene. kilolarin nasil buharlastigina inanamayacaksin.
  • JohnOakley  (09.05.19 12:50:41) 
hazır ramazan ayındayken tek tavsiyem "oruç tut sıhhat bul."


  • karsiyakaliyiz  (09.05.19 14:56:11) 
evine veya iş yerine yakın en güzel spor salonuna kaydol
orada bu merak ettiğin soruların cevabını alabilirsin hoca desteğiyle
enseyi karartma 1-2 sene düzenli spor-beslenme ve uyumayla ciddi yol katedersin
  • superb  (09.05.19 15:34:05) 
krosfite yazil gec, ordan ogrenirsin her seyi.


  • jimicik  (09.05.19 15:41:07) 
VIPCH +1

bel bolgesindeki yag sagliksiz beslenmek ve cok seker/karb yemek demek. ketojenik diyet ile kisa surede gobek yaglarinizdan kurtulursunuz. internette cok cok kaynak, facebook gruplari vs. var. bence ayrica diyetisyene gitmeye gerek yok.
spor konusunu bilemiyorum.
  • songforsomeone  (09.05.19 15:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.