[]

Arabasını sanayiye götürenler dikkat

1) Sanayiye gittiğinizde size en çok zorluk yaşatan şeyler nelerdir? Yeni ne olsun veya ne değiştirilsin isterdiniz?

2) 10 senedir araba al-sat/kirala işindesiniz ve krizden dolayı artık iş yapamıyorsunuz. Ortaksız 200 civarı sermayeniz var, ortaklı 500 diyelim. Otomotiv sektörü içerisinden çok da çıkmadan nereye yönelirdiniz? Ya da şöyle söyleyeyim al-satta artık para yok tamam peki bu sektörde para nerede şimdi?


 
2) benim bildiğim ve gözlemlediğim kadarıyla modifiye işinde insanlar/araba hastaları para harcamaktan hiç çekinmiyor. adam cebindeki son parayı bile veriyor. çünkü acaip bir haz alıyorlar istedikleri ekipmanları vs. taktırınca.

bu dediğim, gerçekten kaliteli modifiye yapan yerler için geçerli. örneğin maltepe'de ender elektronik diye bir yer var. adamların önü hep full. randevu alman gerekiyor 1-2 hafta sonrasına (basit bir geri görüş kamerası montajı için bile)
ama çok düzgün ve orjinal yapıyorlar, yaptıklarının da arkasında duruyorlar.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (09.05.19 10:46:54) 
1- İşini bilmeyen ustalar. Ben arabaya meraklıyım, araştırmayı ve öğrenmeyi severim. Ama tabiki işinin ustası kadar bilemem. Ama eminim sanayideki çoğu usta benden bilgisizdir. İşini iyi yapan, alanında uzman usta bulmak çok zor. Ben buldum, ondan başkasına da gitmiyorum. En azından adam beni kazıklamıyor ve gerçekten sıkıntıyı bulabiliyor, minimum masrafla beni sanayiden çıkartabiliyor.

2- Elde para var ve kolay yoldan çok para kazanma amacınız varsa bu sektördeki kolay para kazanma yollarını bilmiyorum. Ama kesinlikle uzmanlık gerektiren işlerin para getireceğini düşünüyorum. Al-sat denilen şey kolay yoldan para kazanma yöntemi, herhangi bir uzmanlık veya çaba gerektiren bir iş değil.
  • Abdurrahman  (09.05.19 10:50:30 ~ 10:51:23) 
Otomotiv sektörüyle zaten haşır neşirmişsiniz o 500'le çıkma oto yedek parça işine girseniz. Millet fiyatlar yüzünden orijinal parça alamaz hale geldi. Tabi ben bunu İzmir için söylüyorum 1 firma ne kaymağını yedi balını içti memleketin o ayrı.


  • synax  (09.05.19 11:04:05 ~ 11:05:41) 
yedek parça +1.

özellikle uygun fiyatlı seçeneklerin olduğu bir yedek parçacı açsanız bence parayı vurursunuz.
  • babilbaligi  (09.05.19 11:12:49) 
1) güvenilir usta bulmak zor. bir de mesela aracın opel ama usta almancı 8 alman markasına bakıyor. adam gibi işini yapan tek marka uzmanı servis bulmak ve güvenmek zor.
2) otomativ sektöründe lüks araç servisleri ve lüks araçlara hizmet eden yerle bence daha güzel kazanıyor. yetkili bir sonax tarzı bir servis olmak iyi kazandırabilir. ama otomotiv sektörü krize girdi bence.

  • mikahakkinen  (09.05.19 11:46:46) 
Sanayide en büyük sorun ustanın sorunu tespit edememesi sürekli yolmaya çalışması. Ortaklı 500 olsa hurda işi mantıklı gibi geldi lastik işide olabilir yada aksesuar. Yedek parça ve motora girmezdim.


  • Topalordek  (09.05.19 12:02:17) 
1) abi tamamen o güruh değişsin. parayı alıp işini düzgün yapmayan o kadar çok kişi var ki. güvenemiyorum. sigara içen var mesela direk kafamda ölü. adam benim istediğim gibi değil kendi istediği gibi yapıyor bu da hoş değil. işi savsaklaması çok sıkıntılı. parası neyse de ödemeye razıyım. keza araç kaç model olursa olsun hep Honda yetkili servisine gittim. 15k harcadım ama içim rahat.

2) açıkçası rent can çekişiyor. leasing standards da el kol mahkum ediyor. ben araba alıp köşeye atardım sanırım. fiyatlar yine yükselecektir çünkü.

yada daha basitinden risksiz olanı arkadaşlar da yazmış: yedek parça. yine de pazar araştırmasını iyi yapın derim.
  • baldan kaymak  (09.05.19 14:01:31) 
bence cikma parca isini depo arti online olarak yapmak mantikli. hem sen kazan hem musteri kazansin. fiyat kirarak acayip satislar yapabilirsin.


  • mavicorap  (09.05.19 20:56:32) 
1- Tokatçı tayfa. Özellikle temiz bi çocuk gördüler mi ver allah ver, bin tane şey yapıştırıyorlar, hiç bir zaman emin olamıyorsun yaptıkları işin kalitesi ve gerekliliğinden. Bin lira fazla veriyorum yine markanın kendi servisine gidiyorum.
2- Premium araçlar için modifiye + boya değişimi, film vs işinde bence çok büyük potansiyel var. Audi - Mercedes - BMW ve diğer üst segment markalarda hem para var, hem heves var. Mesela ben A3 alırken led farlar stokta yoktu, param olduğu halde alamadım, sonradan yaptıracağım. Yapan tek bir yer var ona mahkumsun. İnanılmaz bi tekel yani.

  • roket adam  (10.05.19 16:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.