[]

Hobi olarak kod yazmaya başlamak

Bi kaç yıl önce Unity üzerinden galiba C# ile oyun yapmaya çalışıyor baya da eğleniyordum, ben şimdi bu eğlencemi bir kademe yukarı çıkartmak istiyorum. Galiba Fron End Developer(ne kadar meşakatli ve zor bir kulvar olduğunu biliyorum) diyorlar benim uğraşmak istediğim alana, ben şimdi diyorum ki; HTML5 ve CSS3'e bir giriş yapayım, sonrasına bakarız. Acaba izlediğim yol doğru mu? Yani dur kardeş, sen önce bi C ne bileyim C++ öğren sonra bakarsın o işlere mi deniyor? valla bilen birisi bi yol haritası çizse ne iyi olur.




 
(css ve html5) ile (c, c++ vs.) çok ayrı dünyalar, eğer backend dili öğreneceğim deseydin algoritma öğren onu öğren bunu öğren c öğren c++ öğren yok assembly öğren derdik ama öyle bir durum değil seninki.

bodoslama dalabilirsin css + html5'e

yalnız front end sadece html5 + css ile bitmiyor, oturup javascript öğrenmek gerekiyor. sonra popüler javascript framework'lerini öğrenmen gerekiyor. en azından bir iki tanesini seçip ona yoğunlaşman gerekiyor.
  • aziz dostum jack  (08.05.19 17:36:49) 
şöyle bir şey de yardımcı olabilir:

codeburst.io
  • xiii  (08.05.19 17:44:54) 
front end yazacaksan html,css, javascript ile başlaman doğru ve yerinde bir hamle. sonrasında popüler bazı frameworkleri öğrenebilirsin üzerine koymak için. C,C++ a falan ihtiyacın yok. soruların olursa yazabilirsin.


  • greenshadow  (08.05.19 17:50:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.