[]

meyve caylari ve biz

en sevdiginiz meyve cayi nedir? benimkisi bogurtlen, simdilik. dogus cayin bogurtlentlisini aldim, epey yogun tadi, iyi guzel. bim'den almistim bundna once kgreenwoch galiba markasi, kirazsapli aldim, biraz yavan geldi bana. markadan mi bilemedim.

tavsiye etmek istediginiz marka-meyve ikilileri var midir acaba?
bir de, faydali mi acaba bunlar? meyvenin binde biri falan sonucta, icerken ayni zamanda mmm cok saglikliyim diyebilir miyim? yoksa tadi guzel ic iste, zararli degil tabii ki ama cok faydali harika bir sey de degil mi dersiniz. ne dersiniz. yaksamlar. cok da guzel kokuyo he. alin bogurtlenlisinden.

 
aktardan alır içerim neymiş o doğuş hımmş çok güzel çok faydalı kafamda saç bile çıkarıyo olayı?

hibisküs severim, papatya severim, rezene severim, ıhlamur severim, kuşburnu severim

hiç birini de paketli almam

gemideyken nane ve kakao çayı içerdim, ikisi bir arada, blendax şampuan gibi. yanına da bi paket after eight açtım mı benden keyiflisi yoktur.

hibisküsün tadı kuş burnu gibidir, ucuzdur, sıcak ve soğuk içilebilir, c vitamini deposudur ve şekeri düşürür.

rezene ve patatya sakinleştirici etki yapar. papatya güçlü bir antiseptiktir ayrıca.

kuşburnunda da bol c vitamini vardır.

seninkinde ne var? kırmızı gıda boyası, aroma, üç gram böğürtlen olduğu iddia edilen toz.

ha unutmuşum roibos severim çok, çok acayip süper bişey. genelde vanilla roibos olur.
  • killerbee  (07.05.19 22:39:38 ~ 22:48:17) 
SENSİN UC GRAM TOZ.

saka yaptim hehe. icindekilere bakmistim ya boya falan yazmiyor, asil meyvesi disinda birkac meyve daha, tarcin marcin aroma yaziyor o kadar. gida boyasi olsa yazilirdi bence. zararli diyemeyiz bence sirf paketli diye ya, faydasizdir anca. aktarlari da deneyebilirim o zaman tşk.
  • aydonno  (07.05.19 22:49:52) 
Dogadan chai gurme. Butun gun bi kahve bi chai gurme bi kahve bi chai gurme. Sonra bi daha chai gurme. O kadar kiymetlimiss.


  • logic  (07.05.19 23:05:04) 
Ben bu sıralar Doğadan'ın olsa gerek Yaseminli Yeşil çayını içiyorum. Sade yeşil çayın tadı yavan geliyor ama bu yumuşacık akıp gidiyor.

Onun dışında büyülü bohça mı ne vardı bir ara ona çok takmıştım, o da güzeldir.
  • chicha  (08.05.19 09:25:46) 
kış çayı güzel oluyor karışık meyveli,orman meyveli de geçiyor bazı yerlerde.


  • natallica  (08.05.19 09:32:36) 
karışık bitki çaylarını sağlıklı bulmuyorum. yıllar önce bir doktorum ısı ile bir sürü bitkinin biraraya gelince nasıl bir etkileşim göstereceğini bilemezsiniz, asla karıştırmayın demişti. ambalajlı olanlar içinde paketli ürün tüketmemeye gayret ettiğim için uzak duruyorum.

yazın biberiye kurutuyorum mesela ben, kuru rezene alıyorum baharat olarak, bunları demliyorum. taze zencefil dilimleyip atıyorum kaynar suya, çok azda limon suyu. meyvelerin kendilerini de demliyorum doğrudan, örneğin ıhlamur demlerken içine ayva dilimleri atıyorum. elma, portakal ve mandalian doğrayıp demliyorum, ya da elma ve tarçın. iki dal taze naneyi büyük bir kupaya koyup kaynar su ekliyorum. ya da yazın çelik tencere içinde güneşte çay/yeşil çay demliyorum, süzüp içine limon dilimleri atıp buzdolabına kaldırıyorum, bazen içine şeftali rendeliyorum, mis gibi ice tea oluyor. gibi gibi. tüm bunlarda en çok dikkat ettiğim şey bitkiyi/meyveyi ekledikten sonra kaynatmamak, sadece demlenmeye bırakmak ve bitkileri 3-4 dakika sonra suyun içinden almak. meyveler kalabiliyor su içinde.
  • Phoebe  (08.05.19 11:04:29 ~ 11:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.