[]

Oruç meselesi

Oruçlu olup olmadığınızi esinize söylüyor musunuz? Eşim orucluymus mesela daha iftardan yarım saat önce tesadüfen haberim oldu. Ben oruç tutmuyorum ona da niye tutuyorsun vs diyecek bir durum da yok ve evde kardeşim var o oruçlu. Yani öyle dinsel bir problem falan yok. Uzun süredir (2 ramazan falan sağlık sebebiyle
oruç tutmamisti)

Niye söylemedin ki ona göre biseyler hazırladık vs dedim. Niye soyleyeyim ki bunu ne gerek var diyor. Sana anlatmak zorunda değilim dedi sinir oldum. Mal gibi hissediyorum bazen ona da söyledim saçmalama ne alaka alinganligin tutmuş dedi geçti gitti. Bana da bahane mı lazım nedir ağız dalaşıâ için.

1. Kim haklı?
2. Bu kadar zaman sonra buna karar verdiyse neden söylemez ki insan?

 
Oruçlu olduğu için ters tepki vermiş olmalı fakat elbette o haksız. İnsan okul arkadaşına bile “sana söylemek zorunda değilim” diyemezken, söz konusu hele eş olunca... Eğer muhafazakar biri değilse ve siyasi dini görüşleriniz farklı değilse sadece oruçlu olmaktan kaynaklı anlık bir tepki de olabilir yine de.


  • siyah giyen adam  (07.05.19 21:01:57) 
Kusura bakma ama malmış eşin. Oruç tuttuğu için değil tavrından dolayı söylüyorum tabi


  • clones  (07.05.19 21:02:25) 
kusura bakmayın ama komik geldi bana. oruçlu olduğu bilinmez mi eşin. siz haklısınız.


  • tescillimarka  (07.05.19 21:02:32) 
Sen haklısın, eşinin tavrı yanlış.


  • Amaranta ursula  (07.05.19 21:03:47) 
Eşin saçma davranmış


  • aquarium  (07.05.19 21:04:37) 
İletişim problemi var. Neden sormadın oruç tutup tutmadığını. Merak etmiyo musun?

Eşin de ters tepki vermiş. Sormadığın için olabilir.
  • (s)AINT  (07.05.19 21:11:02) 
Ramazan başlarken konuşmuştuk tutmayacagim demisti zaten öyle laf arasında.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (07.05.19 21:15:31) 
ibadet bile tribal hammadde olmuş,ürün olarak kullanmak da ne yazık ki sana kalmış.


  • natallica  (07.05.19 21:15:59) 
Eşinin açlık başına vurmuş herhalde boşver takmana gerek yok


  • Boris  (07.05.19 21:19:58) 
açlık basina vurmuş heralde.
sabah sahura kalkmamış heralde ya da siz duymadınız.
sabahlar birlikte kahvaltı etmiyor musunuz? son anda tutmaya karar verdiyse bile laf arasında ben bugün oruç tutuyorum diyebilirdi. evli bir ciftin bu kadar bile iletisimiminin olmaması garip geldi bana. tabi ki haklisiniz.
  • pilav  (07.05.19 21:29:52) 
Namaz kılmak gibi hayatın olağan akışına yedirmişse eğer, özel bişeyler beklemiyodur.
Siz daha önceki zamanlarda din hakkında atıp tutuyosanız(sizi tanımıyorum elbette ama ihtimalleri sıralıyorum sadece) sizin eleştirel tavrınızdan çekinerek söylemek istememiştir.
Belki tek başına oruç tutuyor olmak onu üzüyodur ama bu meseleyi çözümsüz olarak gördüğü için gerilmiştir.
Ben söylerim, aynı evin içinde nasıl gizleyeyim ki zaten çoğu şey değişiyor oruçluyken.
  • megalomaniac  (07.05.19 21:31:22) 
Bazi insanlar gunahlarinin cok oldugunu dusunup yaptigi ibadeti kendi icinde riyakarlikmis gibi gorebilir. Bu yuzden de etraftan gizleme egilimine girebilir.


  • brkylmz  (07.05.19 22:09:19) 
aranızdaki iletişim ile de alakalı tabi ama bana yine de "sana anlatmak zorunda degilim" lafı ağır geldi.
kahvaltıyı birlikte yapmıyorsanız illa ki aksam yemeğini beraber yiyorsunuzdur. gün icinde hic mi iletişiminiz olmuyor. aksam yemek isini ne yapalım diye konuşmuyor musunuz? benim esimle aramizda naber ve cocuk napiyor sorularından sonra en çok sorulan soru bu. yemek konusu acilip da siz beni beklemeyin yiyin ya da bugün geç yiyelim gibi bir şey söylemeliydi diye düşünüyorum ben.

  • pilav  (08.05.19 00:18:51) 
Çok büyütülmemesi gereken bir mevzu olmuş. Unutun, sarılın.


  • dilemma of subscribtionability  (08.05.19 02:26:34) 
olur öyle açken yada öyle bi anına denk gelmişsinizdir, evlilik bu bu tür şeylere takılmamak lazım, ben oruç değilim öpeyim deyin geçip gitsin. türkler harikalar tek bir öpücük yada övgüyle tüm yelkenleri indiriyorlar daha ne istenir ki :)


  • Big bada bum bum  (08.05.19 08:22:10) 
en azından oruçlu olduğu zamanda sevişmek yasak olduğu için söylemek lazım. zaten ibadeti söylemek ve eşinden izin almak sünnet, öyle düşünsün...


  • babilbaligi  (08.05.19 09:29:38) 
siz de haklısınız eşiniz de. siz ona bir güzellik yapardım iftar hazırlardım, hem neden bilmeyeyim ki diye doğru düşünüyorsunuz.

eşiniz de kendimce ibadet ediyorum öyle söylememe gerek yok, yaptığı şeyi ifşa etmenin ibadetin ruhuna aykırı olduğunu düşünüyor olabilir. ı kendince o da haklı.

büyütmeyin, anlayışla karşılayın, hayatı birbirinze zorlaştırmayın, kolaylaştırın.
  • yemrem  (08.05.19 10:05:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.