[]

Tayyip Erdoğan'ın Ekrem İmamoğlu ve 23 Haziran taktiği

Daha önce kendini kayba uğratacak hiçbir süreç için tuşa basmayan birinden bahsediyoruz. Toplum mühendisliği yaparak her kaybını kazanca çeviren ve hep galip çıkan bir siyasi lider.

Seçimin tekrarlanmasının kendi tabanı ve akl-ı selim seçmenleri de dahil olmak üzere muhalefette tepkisel bir karşılık bulacağının farkında ve belki de 23 haziranda daha farklı kaybederse elinde daha büyük patlayabileceğinin de bilincinde. Üstelik 3 ay önce kimsenin tanımadığı bir adayı her defasında mağdur ederek daha da kahramanlaştırıyor.

17 yıldır hep bu tarz taktiklerle kazanmış biri neden kaybedip daha büyük zarara sebep olacak bir işe girişir ki? 23 haziranda daha büyük bir mağlubiyet alacağını bilerek yapıyor olamaz ki? Erdoğan'ın burdaki hesabı ne anlayan var mı?

 
adam istanbul'u geri aldi bile iste, neyi konusuyoruz? 300 bin olu secmene oy kullandirirlar, olaganustu hal ilan edip secimleri ertelerler vs. ben bu saatten sonra birakacagina inanmiyorum. umidim yok mu? var. belki cidden oylece girip eko basgan %58'i falan cakacak, erdogan da tamam deyip gececek.

ama sanmiyorum. onumuzdeki bir ay rezil seyler doner. halk sindirilir. buyuk bir "olay" olur. secimler ya ertelenir ya da bir sekilde onemsizlestirilir falan.

secimin iptal edilmis olmasi tek basina korkunc. imamoglu kalkip da "aaa demokrasi yokmus tuh, neyse o zaman" deyip kenara cekilecek degil ama essiz bir durumla karsi karsiya oldugumuz da gercek. secimi iptal eden adam daha fazlasini da yapar.
  • der meister  (07.05.19 17:20:11) 
çünkü şu anda kaybetmiş durumda ve elinde kocaman bir sıfır var. sıfırı bir yapabilirim hesabıyla elindeki iki tane 7liyle rest çekti. gözünüzde büyütmeyin bu adamları, ya herro ya merro durumu başka bir şey değil.


  • re noreno  (07.05.19 17:22:41) 
chp ve b planı mı :D
en kısa türkçe fıkra olabilir bu.

  • denek hayatım  (07.05.19 17:36:40) 
Cok ilginctir, muhalefet hic umidinin olmadigi, "lan bu sefer olacak galiba" demedigi, gaza gelmedigi tek secim olan ibb'yi kazandi.

Diger secimlerde hep "bu son cikis kesin kazanmaliyiz" diyordu ve kaybediyordu. Sanirim bu duygu akparti secmenini butunlestiriyor.

Yine ayni havayi seziyorum, yok pegasus da el atmis, yok unluler soyle yazmis falan. Bunlar niyeyse ters tepiyor hep.

Bir onceki secimde ankara olursa mis deniyordu bi bakildi ki istanbul kazanilmis.

Isi meydan muharebesine dokunce sahadan erdogan galip ayriliyor.

Ha belki de bu sefer kendi eliyle kendi rakibini yaratti ve ona kaybedecek. Gorecegiz.
  • brkylmz  (07.05.19 17:48:53) 
biz bunları kitaplarımızda hep yazdık.

referandumdan önce yazdık:
polseko.com

2018'de başkanlık seçimlerinde yazdık:
polseko.com

istanbul sürüncemede kalınca yazdık:
polseko.com

genel olarak yazdık:
polseko.com
  • cagdas donem kuramcisi  (07.05.19 18:18:58) 
eğer eldekiler kaybedilecekse saldırganlaşırsın. eğer kazanırsa hile yaptılar yeniledik kazandık diyecek. kaybederse tabandan gelen sesi dinledim der kabul eder hoppp kayyum atar. yapamaz diyen var mı?


  • mikahakkinen  (07.05.19 19:20:43) 
Şu kibirli, %60 oy alacaaazz. Erdoğan bu sefer hata yaptı muhabbetleri yüzde yüz ters tepiyor. Sözlük ve Twitter da sanki akp cokuyormus gibi bir algı oluşuyor ama gezi zamanı da böyle sanmıştık sonuç hüsran oldu. Korkulacak seçmen bu mecraları kullanmıyor. Sosyal medyada yazılanlar gerçeği yansıtmaz. Burada kazandığını sanan, saçma sapan şeyler yazan insanlar da bence elde avuçta olandan yiyorlar.


  • baal  (07.05.19 19:21:36) 
önümüzdeki günlerde rte'nin planının tam ne olacağını daha net göreceğiz ama şuan görünen durumda imamoğlu'nun şimdiki gücü 31 mart seçimlerinden önceki gücünden çok daha fazla.
ama bu güç gerçekten bazılarının dediği gibi "imamoğlu %58'i çakacak" gibi mi değil mi burası çok iddialı bence çünkü sosyal medya kesinlikle bir veridir ama her şey değildir.
ekrem imamoğlunun yükselen ivmesinde pekala erdoğanın bilerek/bilmeyerek payı olduğunu düşünüyorum. çünkü özellikle istanbul ve ankarada adaylardan çok rte çıktı meydanlara ve asıl adaylar çok fazla etki yapamadı-ki iki büyükşehir adayları da akp açısından kariyeri olan ama kesinlikle bireysel hiçbir başarısı olmayan yanlış karar kılınmış adaylardı bence.(bilhassa özhaseki- kendi seçmenlerine kendisini dinlettirecek konuşma bile yapamıyordu bu eski bakan kişisi) ve tabiki buna sebep olan rte'nin bizzat kendisi. açık olarak bu gelinen durum bizatihi erdoğan'ın stratejik olarak başarısızlığı gibi gözüküyor. erdoğan'ın davutoğlu tercihi ve başarısız sonuçlanan seçimi sonucunda da hemen hemen aynı atmosfer vardı ama tekrarlanan seçimde akp en yüksek oylarından birisini almıştı. elbette o genel seçimdi bu yerel seçim ama bana kalırsa bu gelecek istanbul seçimi genel seçim havasında bir yerel seçim olacak. erdoğan geçmişteki gibi yanlıştan ciddi bir manevra yapıp durumu artıya geçirebilecek mi yoksa tam tersi mi olacak çok kısa zamanda buna dair ipuçları ortaya çıkacaktır.
  • ezkaza  (08.05.19 00:52:12) 
adam son zamanlarda kaybedeceği hamleler yapıp duruyor. eski gücü yok, kan kaybetme aşamasında bence.


  • lilyb  (08.05.19 01:40:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.