[]

alüminyum zehirlenmesi ve tost makinesi

şimdi babamda uzun zamandır kullandığı bi tost makinası vardı şu www.hepsiburada.com

ben de o zannederek kendimize de bunu aldım www.hepsiburada.com

ama sonradan baktım farklıymış, babadaki granit, bendeki alüminyum döküm. zaten fiyat farkı da üç katı.

Yakın zamanda annesi tostu alüminyum folyo kaplı tost makinasında pişirdiği için, bi çocuğun zehirlendiğine şahit oldum. Alüminyum zehirenmesi diye bi olgu da var zaten halihazırda. Aldığıma pişman olayım mı iade etsem mi ne yapsam bilemedim.. Folyo değil bu sonuçta ama yüksek ısıda alüminyum'un zararlı olduğunu biliyoruz, değil mi?

 
korkmaz dediğini ben 7 seneden beri kullanıyorum tava kısmı aluminyum değil yanlışın var döküm

sitesinde de aluminyum yazdığı için emin olamadım, belki bir manyaklık yapıp hakkaten aluminyumdan üretmeye başlamıştlardır. büyük ihtimalle yanlış yazmışlardır fakat emin olmak için araştırmak lazım, içine sinmiyorsa iade et.

eline bir mıknatıs al ve makinanın tavasınya yapıştır bakalım ne gösterecek? aluminyuma mıknatıs yapışmaz.
  • killerbee  (07.05.19 14:15:47 ~ 14:20:49) 
@killerbee rengi farklı olsa arada 3 kat fiyat farkı olmaz. Birinde bariz granit yazıyor diğerinde alüminyum döküm yazıyor (Granit kaplama)

ayrıca alım gücü düştüğü için piyasadaki her şeyin kalitesini düşürdüler, yani manyaklık yapıp alüminyum üretebilirler. Mesela zamanında bosch bulaşık makinası almıştım, şimdi aynı fiyattan yine var modeller ama su tüketimi iki katı fazla, iç aksamı platik vs. kalite yerlerde.. Eski modelin aynısı 2-3 kat artmış tabi fiyatı.
  • legalize marijuana  (07.05.19 14:23:20) 
aluminyumsa hiç bulaşma elbet çizilecek.

ben aluminyum folyo kullanacaksam bile önce yağlı kağıda sarıp ondan sonra aluminyum folyoya sarıyorum. riske gerek yok.
  • killerbee  (07.05.19 14:29:48) 
@killerbee instagramda erdem öner'inyağlı kağıtla birlikte kullanmak daha riskli vs. diye yazdığını hatırlıyorum.


  • wishmaythşngs  (07.05.19 15:18:33) 
şuradan aklımda kalmış zararsız diye lanse edilen bi yüzü yağlı kağıt ötekisi aluminyum folyolu kağıtlar var birbirine yapışık

demek onu da kullanmamak lazım.
  • killerbee  (07.05.19 15:20:04) 
Dökme aluminyum zararlı değil ki, benim evimde de dökme aluminyum tava var. Dökme demire göre çok daha hafif olduğu için tercih ediliyor, ve içinde çok asidik şeyler pişirmezseniz yemeğe aluminyum bulaşmıyor. Bence tost makinesi için endişelenecek bir durum yok, ki tava-tencereye göre çok daha az çizilecek.


  • Haldamir  (07.05.19 15:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.