[]

Siyah metalik renkte arabada full bakım sonrası beyaz lekeler

Merhaba dostlar,

Bugün siyah metalik renkteki arabama SONAX şubelerinden birinde VIP Yıkama ve Boya koruma uygulaması yapıldı, Araç yaklaşık 2 yıldır bende her yıkamadan sonra yıkamadan kömür gibi aldığım aracı akşam üstü SONAX'ın şubesinden almaya gittim, ancak bir tuhaflık vardı arabanın kaputunda (Üst kısımda yani taş değmesi imkansız olan yerlerinde) bildiğiniz benek benek beyaz lekeler oluştuğunu gördüm. Bu lekelerin daha önce olmadığından eminim çünkü bu konuda çok hassasım aracı her yıkattığımda iyice incelerim. Mekanın sahibine durumu anlattım bunlar ne yoktu bu lekeler dedim taş lekesi onlar dedi, VIP temizlik yapıldığı için bu lekeler ortaya çıkar daha önce de vardı ama kirden görmüyordunuz hiç dedi.

Nasıl olur bu araç defalarca yıkandı hiç görmedim böyle lekeler dediğimde çünkü detaylı yıkanmadı hiç özel solisyonlarla temizlendi ve taşların neden olduğu oyuklardaki kir ortadan kalkınca beyazlıklar görünmeye başladı dedi.

Aracı almadım ve orada bıraktım çünkü başka yapılması gereken yerler de temizlenmemiş haldeydi sabaha teslim alırım dedim çıktım ancak kafamda deli sorular var ben bu lekelerin olmadığıundan eminim ama adam doğru mu söylüyor yoksa bir bok yediler kılıf mı uyduruyorlar bilmiyorum. Bu yüzden sizin de fikrinizi almak istedim.

Not : Aracın asıl taş lekeleri alacak yerlerinde hiç bir şey yok (Örn: Ön tampon vs.)

 
Aracın önceki sahibi o izleri rötuş boyasıyla kapattırmışsa boya akmıştır izler çıkmıştır. Boya korumadan önce aracı izopropil alkol ile temizlemişlerdir o da boyayı almıştır. Aracın boya koduna uygun bir rötuş boyası yaptırıp siz de kapatabilirsiniz


  • goodman  (06.05.19 20:19:52) 
@goodman 2 durum var birincisi bu zaten bir sorun değil mi? madem böyle bir tablo çıkacaktı ortaya beni uyarmaları gerekmiyor mu rütuş yapıldıysa bu rütuşlar silinir demeleri gerekmiyor mu?

2. durum Araçta rütuş olmadığından eminim, daha önce de çok kapsamlı bir bakım yapıldı araca ve üstüne de seramik kaplama yapıldı eğer benzer bir durum olsaydı mutlaka orada ortaya çıkardı ya da uygulamayı yapan yer rütuşlar var derdi.
  • solo  (06.05.19 20:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.