[]

Kiracının camını yaptırayım mı?

Kiracının camını kırmışlar, bugün sabahın köründe eşi aradı beni ''Yavuz, bizim camı kırmışlar, gelip bakar mısın'' diyor. Geçmiş olsun ama abla ben bakıp napcam dedim. Diyo ki Bizim hani bi cam meselesi vardı.

hee, o cam meselesi dediğinin üzerinden tam 1 sene geçti anasını satim. 3 senedir kiracılar, bir kere zam yapmadım, millet dükkanını 2600'e 3000'e veriyor ben bu fiyatların yarısını alıyorum. Kiraya verirken camda ufak bir çatlak vardı ben önemsemedim, onlar görmediler. Öyle vermiştim kiraya. Bunlar geçen sene camdaki çatlağı görmüşler. İşte o zaman görür görmez yine aramışlardı beni Yavuz şu camı değiştiririz di mi demişlerdi ben de siz camcıyı bulun ben ödemesini yaparım demiştim ama onu bile tamam tamam diye geçiştirmişlerdi. Camı sırtlanıp benim monte etmem gerekiyor herhalde anlamadım. 1 sene geçti işte o cam meselesi açılmadı.

Neyse sabah gittim baktım cama, taş mı atmışlar cama napmışlar ne bok yemişlerse kırılmış cam işte. O çatlak olan camı kırmışlar şansa bak :D Bizim cam meseli vardı hani, sen şu camı değiştirsen aramızdaki mesele kapansa diyor. Orada boğazlayacaktım bunları, adamla kadın 2 kızı bir erkek çocukları var dikilmişler başıma camı yaptırıcam diye bekliyorlar. Ofis burası, inşaat malzemeleri satıyorlar paraları yok değil, iyi para kazanıyorlar. Ulan git kaç paraysa yaptır camını ya, sabahın köründe peşime düşmüşler. Papağan gibi ''cam yaptır yaptır''. Az işim var gelince bakarız dedim. Ama bunlar ben bugün gelmesem dükkanın içinde uyur yine yaptırmaz. Kadın 10 dakika önce yine aradı ''bekliyoruz'' diyor dsakpod kafayı yicem ya :D Yine bunlar 3 ay önce muslukları su akıtıyormuş beni aramışlardı :DDD Ya bi tut tesisatçı yaptır musluğunu ya bunun için adam aranır mı allah aşkına. O musluk hırsım zaten geçmedi bunlara, bir de şimdi camımızı yaptır diyorlar :D

neyse, yaptırayım mı bunlar camını? Ararlar birazdan zaten. Yaptırırsam en kalitesini yaptırıcam zatenaq uçak çarpsa bile kırılmasın artık o cam. Belki susarlar.

 
kirayı az alıyor olabilirsiniz ancak bunar sizin sorumluluğunuz. yaptırın tabi.


  • kisa  (06.05.19 15:44:32) 
baskasinin kirdigi cami siz neden yaptiriyorsunuz? onceden catlak oldugu icin mi? ya da muslugun akitmasi neden sizin sorununuz oluyor?

zam yapmamaniz sizin sorununuz, yani yapabilirdiniz sonucta, o sizin seciminiz ama kullanima ait seyleri sizin yaptirmaniz gerekmiyor bildigim kadariyla.
  • songforsomeone  (06.05.19 15:45:14) 
camı bilerek mi kırmışlar? sanmıyorum. bu durumda dükkandan çıkarken camı söküp götürmeyeceklerine göre tabi ki yaptırmanız lazım. mal sahibi sizsiniz, sizi aramayıp napacaklar, o kısmı anlamadım. ucuza oturmaları, zam yapmamanız sizin probleminiz.


  • elorelia  (06.05.19 15:49:54) 
hocam yapma
fiyat alın de
kiradan duselim de
ama kirayı da arttır
iyice yuzsuzluge baglamıs bunlar
hatta biraz sert çık kardesim burasi is yeri isim var gucum var bir cam icin mi ugrastiriyorsunuz beni arayın alın fiyat insaat malzemecisi bir de bunlar
saf olma hocam
en uyuz oldugum sey kendini akıllı sanan koylu kurnazı dumbukler

edit : hatta yaptırma bu kadar kiraya oturuyorsunuz hala benden bir şey mi istiyorsunuz de
kirayı gelecek ay % xx oranında ( tefe tufe neyse ) o kadar zamlı odeyin de
sorduguna soracagina pisman et
  • kingcyrax  (06.05.19 15:52:28 ~ 15:55:51) 
Cami degistirmek maddi olarak sizin vazifeniz bildigim kadariyla zam yapmamis olmaniz degistirmez sozunuzu tutun.
Boyle seyler genelde cam kirildi 1000 tl tutuyor size de uyarsa yaptirip kiradan duseyim seklinde olmaz mi? Alsin fiyat siz daha ucuzunu aramayacaksaniz taktirsin. Benim bir arkadas da aynen bu cins. sifonu bozulmus ev sahibini cagirmis gelmeyince atarlandi cikti evden. Sanki adam tamir edecek :)) Boyle atarla dort ev degistirdi bir yilda ama sizinki gidecek gibi gorunmuyor.
Ayrica bunlar haklari icin bu denli yirtiniyorsa siz neden hakkiniz olan zammi yapmiyorsunuz? Ben olsam vakti zamani gelince bir otururum masaya.
  • cilekli pasta  (06.05.19 16:04:54) 
ucuza oturduklarını düşünüyorsan ya zam yaparsın, kabul etmezlerse de çıkarır istediğin fiyattan başkasını alırsın eve.
Evde bir şey kırılınca ev sahibini aramaları çok normal. Mal sahibi üzerine düşen bir sorumluluk bu.

  • mg3929  (06.05.19 16:05:07) 
abicim su fakir mantıgından cikin ya
adam benim sorumlulugum degil demiyor ki
kafamda 50 tane is var
ucuz bir yerde yaptirip kiradan dusun diyor

alacaklı gibi coluk cocuk adamın is yerine gelme nedir
  • kingcyrax  (06.05.19 16:08:57) 
ödeyin ve lütfen kiraya da zam yapın. ben utanırdım bana zam yapmayan ev sahibinden cam parası istemeye.


  • blacksky  (06.05.19 16:18:13) 
önce camı yaptır sonra %20 zam yap


  • KaraSakall  (06.05.19 17:21:49) 
Ahahhaha kıyamam kolay gelsin
Kingcyrax +1

  • jetfadılınannesi  (06.05.19 17:27:39) 
Camı çocukları kırmamışsa sizin yaptırmanız gerekiyor. Başınızda çok iş olduğu için evet kiracılarınız daha anlayışlı olabilirmiş ya da dediğinizi yapıp ücret kiradan düşürülebilirmiş ama bunlar sizin sorumluluğunuzu azaltmıyor. Evdeki musluk, kapı, pencere vb. gibi giderken kiracıların alıp götürmeyeceği her şey sizin sorumluluğunuzda.


  • sndy  (06.05.19 18:23:01) 
Senin kiracılar çok piskinmis yalniz. Şu kiracı ev sahipliği ilişkilerinde edindiğim tecrübe insanı skn deveyi diken. Kime insaniyetli yaklaştıysam kimi idare etmeye çalışsam hardcore takip kaçtı. Zami yapacaksın cam benim sorumlugumda değil diceksn bitti gitti


  • all girls dream  (06.05.19 18:36:55) 
sigorta yok muydu?

musluk konusunda haklılar, camda da. asıl sıkıntı senin ucuza kiraya verdiğinden dolayı onlardan bi minnet beklemen. onlar da alıştığı için göstermiyor tabi.
  • sttc  (06.05.19 19:28:58) 
öncelikle 3 senede 1 defa zam yapmakla nitelikli gerizekalılık yapmışınız.
eğer kirayı hasaba yatırmıyorlarsa noterden ihtarname gönderip 2 aydır kirayı ödemiyorsunuz diye çıkarın.
sonra piyasa değerinden yeni kiracı bulun ve her sene devletin belirlediği üst limitten kiraya zam yapın.
  • aslindasorunumpsikolojik  (06.05.19 21:38:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.