[]

Bisiklet alacağım, seçemedim

Arkadaş merhaba bisiklet alacağım bulamıyorum. Merida dediler orbea dediler ben crossway modelini beğendim sanırım hybrid olanları 40d ile 900 arasında geniş bir yelpazede bakınıyorum. Sizin önerilerinize de açığım. Tavsiyesi olan var mı?




 
bisiklet sürmeden componentler ve farkları hakkında pek bir bilgisi olmuyor insanın, yani açıyosun okuyosun fotoğraflarına bakıyorsun o kadar.

gösterdiğin her model işini çözer, city bikeların en kötüsü bile yapısı gereği çok rahat bisikletler.

sonra artık eksik gördüğün bişey varsa tamamlarsın.


benim city bikeım vardı, arka ön jant göbekleri en adisinden takılmıştı orjinalinde, gittim shimano deore xt dağ bisikleti göbeği taktım. gidişi acayip değişti, dağ bisikleti göbeği takmamaın sebebi sağlam olmasıydı.

bu tür bisiklet alırken şunlara dikkat et. lastik 27 28 29 jant olsun, jantları çok dandik olmasın özellikle yıldız formlu jantlardan olmasın. şase , direksiyon aluminyum olsun. gerisi hiç problem değil.

bir de bu bisikletlerde bildiğin pantolon alır gibi bedenler var, kendine uygun bir beden al. eksik gördüğün şey olursa zamanla tamamlarsın.

meseln disk fren olup olmaması önemli mi? bence değil, yarışlara katılmayacaksın ve günümüzün v frenleri de oldukça başarılı.

yada ön amortisöün kilitlenip kilitlenmemesi bence bu da önemli değil.

neden? disk frenlerin kalitelileri hidrolik olur 200 300 dolardan aşağı alamazsın, aynı şekilde çok kaliteli bi ön maşa alsan, o da 200 300 dolar tutar, özetle senin bisikletin fiyatını geçer.

o yüzden çok artistlik şeylere gerek yok pek.

onu değiştir bunu değiştir derken bir baktım sıfır motosiklet fiyatından daha çok para harcamışım, gidip motor aldıydım :)
  • killerbee  (06.05.19 12:56:42 ~ 13:00:34) 
geçen yıllarda iki bisiklet aldım.
bike&outdoor diye bir mağaza var.
git konuş bisiklet almasan dahi çok yardımcı oluyorlar.
bisiklet olayı göründüğü kadar basit değil ikinci bisikleti ilkinde yanlış bilgi verildiği için gidip aldım.
  • su aygırı  (06.05.19 13:14:21) 
2 sene önce merida 40d aldım. çok memnunum. almadan önce 1-2 hafta forumları okudum. uygun bisiklet nasıl seçilir vs diye. boyuna- bacaklarına göre ölçüm tarzları var. bilgi edindikten sonra gidip deneyip seçmek var. ayrıca kullanılan ürünün kalitesine de bakılabilir.


  • MtKrt  (06.05.19 14:53:35) 
katlanır düşünün derim.


  • picassoishere  (06.05.19 15:07:30) 
Ulaşım için kullanacaksan ve iş güzergahında otobüse minibüse binmen gerekecekse katlanır almalısın.

He keyif turları yaparım sosyalleşirim diyorsan hibrit almalısın.

Öndeki amortisörler dağa bayıra çıkmayacaksan şehiriçi için hem gereksiz ağırlık hem de kilitlenebilir değilse güç kaybı.

Ayrıca sana önerim sıfır takıntın yoksa kesinlikle ikinci el alman olacaktır. Zira bir heves alıp kullanmayıp köşeye kaldıran o kadar çok insan var ki. Cebine %30-40 para kalır.

Ayrıca bütçene zaruri ekipmanlarını da dahil etmelisin.
KASK, ELDİVEN, aydınlatma vs.

Model olarak da sedona 410 kullandım. F/p ürünü tavsiye ederim.
  • sylr  (07.05.19 12:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.