[]

firma bana dava açabilir mi / tutturabilir mi?

arkadaşlar son kullanma tarihinin üzerinden tam 3 yıl geçmiş olan iki paket yoğurdum var. biri buzdolabında, biri açıkta duruyor.

ben şimdi bu yoğurdu video çekerek açsam, yoğurt da olur ya hala bozulmamışsa, ben bu videoyu yoğurdun markası ile birlikte "x marka yoğurt 3 yıldır bozulmuyor, bize yoğurt diye ne zıkkım yediriyorlar" şeklinde youtube'a koysam firma bana "ticari itibar zedeliyor" diye dava açar mı?

veya eğer hakikaten yoğurt bozulmamışsa benim bunu kamuoyu ile başıma bir iş gelmeden paylaşmamın bir yolu var mı? ekşi sözlük'te gündem mi oluşturayım, gazetelere mi göndereyim, firmaya mı göndereyim, ne yapayım?

aslında ben bu deneyi 1 yılda sonlandıracaktım, unuttum. hadi 2 yıla tamamlayayım dedim, yine unuttum. 3 yıla tamamlayayım dedim yine unuttum anasını satayım. 3 yılı da 3 ay geçti aslında. ya 4 yıla tamamlayacağım, ya da artık sonlandıracağım.

 
Açma ihtimali var. Koruyucu maddeler bakanlıkların izniyle konuluyor, ayrıca koruyucu maddeler kısa vadede vücuda zararı göstermediği sürece bu iddianız geçersizdir.
Çzetle açarsa kazanır.

  • neysene  (06.05.19 00:58:40) 
Bence sonlandır. Videoya başlarken şu son paragraftan söz et.

Sonra da yogurtları aç. Görünümleri normalde olsa bozulmuşlardır. "X" şeklinde youtube a koysam kısmını "siz ne düşünüyosunuz" diye yorumcuya bırak sıyrıl. That s it.
  • baldan kaymak  (06.05.19 00:58:49) 
Yorum yapmana gerek yok. O topa girmeden deneyini paylaş.


  • (s)AINT  (06.05.19 07:59:48) 
herşeyden evvel koruyucu madde olma olasılığı çok düşük çünkü ek maliyet, bakteriden uzak durumdayken küflenmemesi de normal, önce bunlara bakarsan daha iyi olur. dava açması zor ihtimal ama biri gelip bilimsel olarak yazdığımı detaylandırıp dalabilir.


  • Big bada bum bum  (06.05.19 08:17:46) 
torku bir hukuk ordusu ile anlaşmış olmasına rağmen patlayan süt videosu hakkında hiçbir sonuç alamadı. muhtemelen sana da bir sıkıntı olmaz.


  • babilbaligi  (06.05.19 10:02:39) 
Şunu da yapabilirsin. Instagram'da gidadedektifi isimli bir hesap var mesela, bu tarz kim neye ne koymuş, ne demiş de ne çıkmış gibisinden.

Binlerce takipçisi var, firmalar onunla da uğraşıyorlar ama henüz susturabilen çıkmadı. Seni korkuturlar belki ama o tarz çok ses getirecek hesaplara pek bi şey yapamazlar. Ben böyle böyle bir deney yaptım diyerek gönderebilirsin.

Win-win olur böylece.
  • chicha  (06.05.19 10:14:18) 
Ben de gıdadedektifi demeye gelmiştim. Onlarla paylaşın ve sesinizi duyurun. Hem daha ciddiye alınır hem daha fazla tüketiciye ulaşırsınız. Hem de firma pislik çıkarırsa tek başınıza mücadele etmek zorunda kalmazsınız.


  • marjory  (06.05.19 13:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.