[]

Emlakçılık yapıyorum

Merhaba Emlakçılık yapmaya başladım yaklaşık 10 gün oldu daha bir ev kiraya verdim. Bütün gün mobilize bir şekilde dolaşıyorum. Müşteride evde var ama insanlar bir türlü eşleşmiyor. Sizin tavsiyeniz nedir? Ev sahipleri benim ev verebileceğime inanmıyorlar o yüzden ilan asıp anahtar alıp tek yetkili emlakçı olamıyorum.




 
Yeni isen caylakligin belli oluyordur. Dukkanin var mi? Giyimin kusamin kendini sunusun nasil? Onemli seyler bunlar, is bitirici bir adam gibi mi duruyorsun yoksa iki buklum mu takiliyorsun?

"Müşteride evde var ama insanlar bir türlü eşleşmiyor."

E senin isin bu eslesmeyi yaptirmak zaten.
  • robokot  (06.05.19 00:41:24) 
bir emlakçıda komisyon usulü çalışıyorum aslında 10 günde bir ev kiralamak iyi ama son 6 7 müşterimde hep elim boş kaldı. Çok yırtık bir tipim ama acaba verdiğim evi şansa mı verdim diye düşünüyorum,


  • ZetaStar1903  (06.05.19 00:48:50) 
fazla yirtik gozukmek de kotu bu adam yalan soyluyor diye dusunulebilir o yuzden agirbaslilik ile yirtiklik arasindaki denge onemli. mesele karsindaki insanla bir guven iliskisi kurma uzerine aslinda bunun da teknikleri var psikolojik meseleler yani. adam sana gicik olursa / gozu tutmazsa cok iyi bir firsati bile bir bit yenigi var diye tutmaz / almaz. ama seni dost gorurse kendi tarafinda gorurse isin daha kolay olur. satis isi zor istir ogrenene kadar.


  • robokot  (06.05.19 00:51:45) 
Kiracıların taleplerini beklentilerini iyi analiz etmek lazım, öncelikle sen ev veremediklerinin yerinde olsan gösterdiğin evleri tutar mıydın onu sor kendine, bir de kiracının tarafından ol her zaman ev sahibinin değil, ve kiracıya hissettir bunu.


  • syabk  (06.05.19 00:53:41) 
Robokot +1

"Ağzı çok laf yapmak" sadece manita ortamlarında iş görür.
Annem mesela asla cok konuşan, malını çok öven, aşırı hürmet gösteren kimseden alışveriş yapmaz. Sonuçta bir lütuf değil para-hizmet/mal alışverişi dönüyor ortada. Hizmetini sunarken fazla kafa açmayıp kendinden emin duruş sergilemek(kendinden eminlik=bol bol laf değil kesinlikle) her zaman daha güvenilir bir intiba bırakacaktır.

Teknik açıdan ise 6-7 müşteriden elinin boş dönmesi hadisesinde problemin senden kaynaklı olduğunu "zannetme, bil" ev arayan insanların kaç secenek degerlendirdikten sonra karar verdiklerinin ortalamasini arayan istatistiki bir çalışmasi varsa eğer bunu incelemek, yoksa sosyal platformlardan emlakçılarla iletişim kurarak bunu araştırmak seni daha donanımlı yapacaktır. En azından analitik düşünüp bu yönde adımlar atmak gibi.
Misal sektör ortalamasinda kiralık ev arayan müşterinin ev tutmadan önce gezdiği ev sayisi ortalama 6-7 diyelim, bireysel hedefin olarak kendi hizmet sunduğun müşterilerde bu ortalamayı atıyorum 3-4'e indirmek eğer bu sektörde kariyer düşünüyorsan geleceğin için cok faydalı olacaktır.

Bir de bağlantı. En önemlisi. Hedef bölgenizdeki bütün küçük esnafla iletişim kurmak seni çok avantajlı bir konuma taşır.

Emlakcilikla uzaktan yakından alakam yok, soylediklerim genel hadiseler.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (06.05.19 04:35:53) 
Mobil esit: "zannetme, bil" cümlesi yanlış anlaşılabilir. Şunu söylemeye çalıştım, iş hayatinda acabalara yer yoktur. Bir sorun olduğunu düşünüyorsan eger elle tutulabilecek şekilde analizini yapmak gerekiyor.

Sorun sendeyse de bil, sorun sende değil sektörel bir durumsa bunu da bil. Spesifik verilerle ama zanla değil.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (06.05.19 04:41:01) 
Baskan zaman da kotu. Bizde de iki ev var musteri de var. Yok kiraya veremiyoruz. Sizde de sorun olabilir ama en buyuk sorun kiracinin umurunda dahi degilsiniz artik. Binlerce ev binlerce alrernarif var. Ustelik ortalik malum. Enseyi karartacak birsey yok. Nerede loser varsa emlakci oluyor. Sizin onlarin arasindan siyrilmaniz cok zor olmasa gerek. Kivirirsiniz isi. Ama daha kotu birsey soyleyecegim. Ortalik cok kotu ya. Maasli Isi birakip da boyle bir yol denemediniz insallah? Tanidigim bir emlakci intihar etti. Biri karisini kizini birakip, pavyon karisina kacti. Biri kocaeli'de hayvan bakma sevdasinda. Bir tanidigimiz muteahhit de dertten kederden oldu. Kolay gele


  • allah yazdiysa bozsun  (06.05.19 10:52:22) 
yani soyle emlakcilik biraz oluyor olabilir mi? zira benim acimdan yillardir ne ev alinirken ne de ev kiralanirken emlakcilik bir durum olmadi, sahipleriyle cozuldu olay, hala tam olarak ne avantaj sagladiklarini anlayabilmis degilim.


  • mavicorap  (06.05.19 11:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.