[]

tv alırken dikkat edilecekler

Merhabalar,
Bir tv almayı istiyorum. Alırken nelere dikkat etmeliyim? Aklımda Samsung var, ama diğer markalar da olabilir. Samsung'un 50nu7400 50" yorumları iyi gibi mesela. Normal tv izlemem, film, netflix, youtube izleyeceğim. Bir de 5x5 bir odada izleyeceğim, salon değil yani, 50" büyük mü olur?
İyi pazarlar


 
bence boyutu uygun. bende 42 lik samsung var. tvnin kendisi ve uygulamalar ilk açılırken biraz yavaş gibi ama bilmiyorum hepsi mi böyledir. bunun harici hiçbir sorun yaşamadım samsungla.


  • baba553  (05.05.19 11:21:54) 
uygulamalara çok takılma. çok güvenme yani. tvyi uzun süre kullanınca o uygulamalar birbir kayboluyor. ya tv üreticisi desteklemeyi bırakıyor ya da yazılımın sahibi güncellemeyi kesiyor. bendeki tv eski artık. skype ve youtube vardı mesela. artık onlar kullanılamiyor.
illa yazılımla izlerim dersen bunu göz önünde bulundur. youtube'u falan artık pcyi tvye bağlayıp izliyorum mesela.

  • sutlu nescafe  (05.05.19 11:38:57) 
Kanal değiştirince bekleme (ekranın kararma) süresi az olsun mümkünse.


  • cemallamec  (05.05.19 11:40:16) 
paneline karar ver: va, ips
hertz 100hz olsun.
samsung arayüzü daha hızldır, sony daha yavaş.
samsung daha parlak renklerdir, sony daha doğal renkler.
55nu8000 tavsiye ederim.
curve alma tutmadı o modeller.
oled, qled alma daha yeni bir teknoloji ve ekran yanıkları oluşuyor.
  • Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebilece  (05.05.19 11:51:09) 
markaya takılma. bir markanın bir modeli iyiyken diğer markanın başka bir modeli kötü olabiliyor. model üzerine yoğunlaş.

dahili uydu alıcısı, smart, 3d vs. ıvır zıvır için fazla para verme. bunların her birini harici ve daha performanslı cihazlarla sağlayabiliyorsun. hem daha fazla esnek oluyor. istediğin programı yükle sil update yap vs.

tv yi alırken satıcısına sor ölü piksel, dalgalanma, bulutlanma, ışık sızması gibi şeylerde iade alıyor musunuz diye. almıyorlarsa ordan satın alma.

100hz, 200hz gibi şeyler hikaye. hepsi yazılımsal. 3000-4000 tlye alacağın tvlerin çoğundan 50hz-60hz görüntü alacaksın. zaten izleyeceğin şeyler de o türden olacak.
  • mr.goodcat  (05.05.19 11:59:09) 
100 hz hikaye değil. hızlı görüntülerde futbol maçı gibi mesela, akıcı görüntü istiyorsan çok önemli. playstation vs oynuyorsan çok önemli. steamlink kullanıyorsan önemli. bilmeden atıp tutmayalım.

bu arada 200hz 800 hz falan yazan şeyler aldatmaca. gerçek hertz değerini öğrenmeye çalış. avrupa ülkelerinde 100hz, amerika tarafında 120hz olarak geçiyor değerler maximum
  • Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebilece  (05.05.19 12:10:36 ~ 12:12:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.