[]

Takım elbisemi nasıl temizleyebilirim

Merhaba,

Kuru temizlemeci var mı?
Benim bir takım elbisem var en son geçen hafta 2 gün giydim ve cekete biraz meyve suyu döküldü. Öte yandan ben bu takımı 4 sene önce falan aldım ve yılda 1 2 sefer falan giydim, temizlense iyi olur diye düşünüyorum. Makinada yıkanmaz yalnız kuru temizleme yazıyor üstlerinde ve bulunduğum yerde hayvan gibi pahalı kuru temizleme. Ben kendim evde nasıl temizleyebilirim bunları zarar vermeden?

Hatırlıyorum da annem bir kere lisedeyken ceketimi makinede yıkamıştı da pert olmuştu sanki, böyle kumaşı ütüyle düzelmeyen şekilde buruşmuştu. Öyle bir şey olmasın, altı üstü 1 takımım var zaten. Bir şekilde temizledim diyelim, ütüsünü de halledebilir miyim? Gömlek ve kumaş pantolon ütülerim normalde.

Teşekkürler

 
vişne suyu gibi bişeyse çıkartman imkansız.

ikincisi lise ceketlerinin yapısı takım elbiselerden oldukça farklı çoğu yıkanabilir oluyor.

ceketlerin bir çok yerinde tela var, eğer yıkarsan çöpe atmak zorunda kalırsın

ütüleme olayı da üzerine bir iki kat bez koyarak düşük ısıda hassas bir şekilde ütülenir.
  • killerbee  (05.05.19 00:28:52) 
ne suyu idi bilmiyorum ama görünür bir leke yok. Sadece oraya bir şey dökülmüş olduğunu biliyorum. 4 senelik giymelerimdeki teri, tozu vs. var. O yüzden temizlemek istiyorum.

işte, direkt makineye atayım yıkayayım demiyorum ama nasıl temizleyebilirim?
  • senolll  (05.05.19 00:37:39) 
yapabileceğin maksimum şey ıslak bezle silmek olur o da kuru temizleme gibi olmaz haliyle.


  • killerbee  (05.05.19 00:49:52) 
ben kendi takimlarimi makineye atiyorum. en fazla 2 takimi ayni anda makineye koyuyorum. kesinlikle soguk suda, yunlu yikama programinda (elle yikama yapiyor) ve sikma devrini dusurerek yikiyorum. daha bi kaybim olmadi. sonra askiya asarak acikhavada kurutuyorum.

utulerken de parlamasin diye dusuk/orta isida bir tulbent yardimiyla (kiyafetin ustune tulbent serip) utuluyorum. mis gibi oluyor.annem de yillarca babamin takimlari boyle temizledi. bizde kuru temizlemeye pek bir sey gitmezdi. eski kaşe kabanlar.vb yide boyle yikardik.
  • balik kraker  (05.05.19 00:51:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.