[]

Damacana Su'lara nasıl güveniyorsunuz?

Daha doğrusu damacana suyun, damacasının temizliğine nasıl güveniyorsunuz?
Plastik zaten kullanım ömrü ve yapısı gereği cama nazara daha beter. Cam ya da plastik farketmez, içini nasıl temizliyorlar? ya da bir kimyasalla temizliyorlarsa nasıl duruluyorlar/arındırıyorlar yani yeterince arındırıldığına nasıl ikna olayım?
Belki saçma ve çocukça gelebilir ama sonuçta su tesislerinde -yeterli hijyen şartları sağlanıyorsa bile- damacanalarda sadece su kullanıldığı varsayılarak işlem yapılıyor ben belki evde içine tükürüyorum, belki başka yerden su doldurup getiriyorum:/

5-10 litre su taşımaktan yoruldum :( yardım edin.

bonus soru: bu 5-10 litrelik sulardan eve getiren su markası var mı?

 
damacana su ile bira yaptım bozulma olmadığına göre temizmiş demek ki.


  • acımasız gerçekler  (04.05.19 22:27:48) 
eskişehir'de nerdeyse kimse çeşmeden su içmiyor. herkes damacana... ben temizliğine güvenmediğim için 5 litrelik petlerde su alıyorum. evinde it-kedi besleyenler illaki kullanıyor bu damacanaları.

a101 ve bim'den üretim tarihi çok yakın sulardan taşıyorum eve. bana çok zor gelmiyor. kendimi bildim bileli çeşmeden su içmem. sanırım alışkanlık.

edit: boş bir gününde yakındaki bim ya da a101'den market arabasını al ve 5 litrelik su doldur içini. sürekli gidip gelmek zorunda kalmazsın.
  • ya ben lan neyse  (04.05.19 22:31:19 ~ 22:34:03) 
En pahalılarından birinde beş yıl çalıştım, sık sık personeli üretim tesisisine de götürürlerdi. Şişeler Birçok farklı yıkama aşamasından geçiriliyor, titizlikle kontrol ediliyordu. Anlatmaya çok üşendim ama ben ikna olmuştum :) hala damacana kullanıyorum.
Son dönemde firmalar bpasız damacanaya geçiyor, hava geçirgenliği de olduğu için pete göre daha uzun süre kullanım imkanı sağlıyor.

  • somethinginthewayshemoves  (04.05.19 22:38:26) 
sanal marketten 5-10 litrelik su siparişi verebilirsiniz sanırım, bir deneyin.


  • taurina  (04.05.19 22:39:11) 
Brita sürahiyi deneyebilirsiniz


  • beni sen öldürme  (04.05.19 22:50:50) 
Açıkçası, şu asansör içinde damacana fantezisinden sonra, bir daha kullanmadım.
Migros vb. marketler bazen kampanya yapıyor.
Uygun bulursam 6×1,5lt olanlardan 6 aylık stoğu yapıyorum.
  • lemon cake  (05.05.19 02:54:45) 
damacana güvenilmez. kapak üstündeki son kullanma tarihi yazıyor. o tarih şisenin son kullanma tarihi. bazı firmaların cam şişe damacanaları var onlardan alabilirsin.


  • mikahakkinen  (05.05.19 10:07:21) 
Hayatta hiç aklıma öyle şeyler getirmedim:)
Öyle düşünsek neler yiyip içiyoruz kimbilir, her şeye şüpheyle bakmak lazım ki bu da psikolojik olarak sağlıklı değil bence. Sürekli her şeyden kuşku duyup rahatsız olmak.

Boşverin, düşünmemeye bakın. Burada yapabileceğimiz en fazla Erikli vs gibi güvenilir marka ve bayiilerden suyu almak.
  • lambada  (05.05.19 10:26:55) 
@mikahakkinen kapak ustundeki suyun son icilmesi gereken tarih, damacananin altindaki ise sisenin son kullanma tarihi


  • somethinginthewayshemoves  (05.05.19 11:05:19) 
Bisu uygulamasını deneyebilirsiniz, istediğiniz firmadan istediğiniz litrede suyu getiriyorlar kapiya kadar ;)


  • hakmut  (05.05.19 14:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.