[]

çamaşır kurutma makinesi

merhabalar;


balkonumuz müsait durumda olmadığından çamaşırlarımızı evin içinde askılığa asmak durumunda kalıyoruz ve bundan kurtulmak amaçlı bir kurutma makinesi almak ihtiyaç oldu. yalnız teknoloji hakkında hiç bir fikrim yok açıkçası.


sormak istediklerim şunlar:

1-eski ama çalışan bir çamaşır makinemiz var. ekstra bir kurutma makinesi alsak marka olayı ne kadar değişkenlik yaratır? misal bosch markalarda ısı pompalı makineler 3500 liradan başlarken, arçeliklerde 2000 civarında bir başlangıç fiyatı var. arçelik alsak performansında sıkıntı yaşar mıyız? markalar arası farklar fiyat farkında olduğu kadar fazla mıdır? hoover diye bir marka öne çıkıyor mesela. bu marka nedir? iyi midir vs.

2- çamaşır makinesini bir ihtiyaç sahibine verdik ve kurutma özellikli yeni bir çamaşır makinesi aldık diyelim. bunların performansının yeterli olmadığını okudum bir kaç yerde. çamaşır makinelerinde (makul fiyatlı olanlarda tabi ki) kurutma özelliği sadece kurutma makineleri kadar randımanlı çalışmıyor mu?

3- makine ile kurutma olayı çamaşırları deforme ediyor yönünde yorumlar da var. bu yorumlara ne diyorsunuz? çamaşırlara cidden fazla zarar veriyor mu?


son olarak çamaşır yıkadıktan sonra hiç bir şekilde bir yerlere bir şeyler asmak istemeyen bir aile düşünün. kurutma makinesini bu amaçla alıyoruz yani. kurutma makinesinden az da olsa nemli çıkıp bana yine askılıkta yarım saatte olsa iş çıkaracak bir makine istemiyoruz. (yünlüler, özel özellikli çamaşırlar hariç tabi) soruları bu yönde cevaplarsanız sevinirim.


istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

 
www.hepsiburada.com

bende bundan var, 1500 liraya almıştım fiyatı neredeyse iki katına çıkmış. aldığımdan beri spor kıyafetleri hariç hiçbir çamaşırı asmadım. bazı havlu vs. eşyaların büyük nevresimlerin içine girip nemli çıkması dışında sorun yaşamadım.

ütü yapılacak çamaşırları bilerek nemli çıkartıp sonrasında ütülüyorum. bunun dışında sonrasında katlayıp kaldırma dışında hiçbir iş kalmıyor.

kurutmalı çamaşır makinesi hiç kullanmadım, o yüzden yorum yapamam o konuda.

kurutma makinesi ile çamaşır makinesini üst üste kurduracaksanız ikisinin aynı marka olmasına dikkat edin. aksi takdirde servisler kurmak istemiyor.
  • inheritance  (03.05.19 21:07:57) 
2) ben kurutma özellikli çamaşır makinası kullanıyorum. sadece kurutma makinalarının performansı nasıl bilmiyorum ama benimki iş görüyor. sadece çok doldurmamak gerekiyor, eğer çok doldurursam benimki biraz nemli kalabiliyor. ama o da çok sorun değil, açtığımda baktım nemli, bir daha kapatıp bir saat daha filan çalıştırınca tamamen kuruyor. fakat insan gibi doldurunca tamamen kuru çıkıyor.

3) çok ufak da olsa bir doğruluk payı olabilir ama fazla zarar vermesi gibi bir durum yok. normal kıyafetlerimde bir deformasyona rastlamadım (1.5 yıldır kullanıyorum) ama böyle yatmalık şort, boxer vs. gibi ince şeylerin bir kaç tanesinde 1 yıl sonunda bazı delikler oluştu. makineden midir bilmiyorum.

son soru) dediğim gibi eğer bazen çok doldurursam nemli çıkabiliyor. ama geri kapatıp bir posta daha çalıştırınca tam kuruyor.

özet olarak ben aldığım için çok mutluyum. bütün olası eksilerine veya dezavantajlarına rağmen çok büyük rahatlık bence.
  • king lizard  (03.05.19 21:11:09 ~ 21:12:52) 
arcelik 3881 KT aldik 2 ay once 2800 TL'ye. Yunlu programi yok.zaten cok fazla yunlu camasiriz olmadigi icin onemsemedik. 3881KT kazani celik 3883 ise aluminyum sanirim, o yuzden 3881 KT aldik.

Camasirlari secilen programa gore; dolap kurulugu isterseniz bitince katlayip dolaba kaldiriyorsunuz, utu kurulugu isterseniz kolay utu olmasi icin hafif nemli cikiyor. Zaten kullanacaginiz toplasan 2-3 program gerisi bos beles. 30dk filan programlar 1-2 parca camasir icin sanirim hic kullanmadik.

Su ana kadar camasirlarda cekme vs olmadi. Birde eger 4000 TL civari verecekseniz direk Electrolux'un inverter motorlu olanlarina bakin.
  • 1917  (03.05.19 21:14:14) 
samsung kurutmalı makine kullanıyorum.

çamaşırları deforme ediyor bu çok net, makinede biriken pamukları zaten siz de görüyorsunuz ama bizim evde kıyafetler zaten 1-2 sezon giyildiği için dert etmiyoruz.

nevresim fln deli gibi kurumuyor, nemli bırakıyor, çok çok çok kuruturssanız da çoook kırışık çıkartıyor.

ayrıca yıkamali makineler genelde 9 kg yıkama / 6 kg kurutma, ya da 8/5 gibi, yani full yıkadığınız makineyi kurutamazsınız kurutma kapasiteleri yıkama kapasitesinden düşük oluyor.

ama iyi ki kurutmalı makine almışım, hayat standartım arttı.
  • benaslinda  (03.05.19 22:19:28) 
Samsung kurutmalı makine kullanıyorum 1.5 sene önce almıştım o zamanın son modeliydi. Nemlide bırakırsam bir yıpranma çarpmadı gözüme ama tam kurutursam birkaç kurutma sonrası farkı farkediyorsunuz. Ama bu benim kurutmalı makine kullanmama engel değil mesela as, topla felan uğraşacak vaktim yok ağzı burnu kayacak şekilde eskimiyor giysiler sonuçta. Siz de aynı durumda iseniz tavsiye ederim.


  • cilekli pasta  (03.05.19 23:17:39) 
kurutmali camasir makinasi:

-cok uzun suruyo
-cok daha fazla enerji harciyo
-kuruturken de su kullaniyo
-dusuk isida kurutsan bile camasirlar cekiyo

sadece gercekten evde kurutma makinasi koyucak yer yoksa alinmasi mantikli bi makina.

eger mumkun oldugunca butun camasirlari makinada kurutmak istiyosan ayri al.
  • lamartin  (04.05.19 10:31:41) 
*kurutmali camasir makinesi mantar. ayri kurutucu almak lazim.

*bosch 3500 arcelik 2000 ise neredeyse iki kati fiyat vermeye degmez bence. arcelik al gitsin -eger ayni teknolojiyse-

*evet camasiri daha cok yipratiyor da yipratsin ne olacak. sonucta omur boyu ayni kiyafetleri kullanmak diye bir konsept zaten gercekci degil.

*kurutucudan cikan camasirlar utulu gibi cikiyor. utu yapmaktan nefret ettigim icin kurutucu forver. evde utu yapan biri varsa ve kuru bir sehirde yasiyorsan askiyla da idare edebilirsin.
  • hot potato  (04.05.19 10:38:12) 
kurutma makinesini yogunlastirmali degil isi pompali al derim. isi pompalilarda bosch'a baktim kesinlikle en ucuzunu alip gecerdim. abuk subuk ozellikler tamamen para tuzagi.


  • hot potato  (04.05.19 10:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.