[]

KPSS’ye nasıl girilir?

Herkese merhaba,
Bir deneme sınavı olarak gördüğüm KPSS B sınav grubuna girmek istiyorum. Başvuru aşaması ve sınav tarihi ve zamanını nasıl öğrenebilirim?

Not:Google’da araştırdım. Konu hakkında bilgim olmamasından dolayı buraya yazdım.

 
lisans mezunu musunuz?


  • elorelia  (03.05.19 16:54:02 ~ 16:54:06) 
Ne mezunusunuz? Atıyorum tekli yillarda girilmeyen bir bolumdenseniz girmeniz saçma olacaktir.


  • blue eyes white dragon  (03.05.19 17:00:56) 
Lise ve Önlisans (2 yıllık) çift yıllarda (2018,2020,2022)
Lisans her yıl

Ösym nin sitesinde mevcut aslında sınav takvimi denildiği zaman.
www.osym.gov.tr
  • infernalcadre  (03.05.19 17:04:14) 
Lisans da nasıl gireceğim, nasıl başvuru yapacağım?


  • leo1905  (03.05.19 17:33:19) 
boş yere 100 lira vermeyesin diye soru soruyoruz ki paran boşa gitmesin. zor bir şey değil ösym'nin sayfasından kpss başvuru kılavuzunun linkini verip aha burada yazıyor, okuyabilirsin demek.

öğretmen, iibf mezunu değilsen yahut asker(kpss var mı bilmiyorum) ya da polis olmayacaksan tekli yıllarda niye giriyorsun? bir amacı olmayacak o puanın. tamam çok çok çok az miktardaki bir avuç uzmanlık başvurularını deneyebilirsin de bu saatten sonra çalışıp yüksek puan alamadıktan sonra anlamı yok.

buradan ais.osym.gov.tr

giriş yapıp ardından kpss 2019'u seçip adımları ilerle. 50 ay içeriisnde hiç ösym sınavına girmediysen bazı okul veya tüm ösym merkezlerie gidip fotoğraff çektirmen gerekecek. en son 5 liraydı bu olay.

bunu yaptıktan sonra

odeme odeme.osym.gov.tr sayfasından ücret ödeyeceksin.
  • blue eyes white dragon  (03.05.19 17:42:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.