[]

Münih'te yaşamış olan ?

Beyler bayanlar,

Münih'te yüksek lisansa başvuracak arkadaşım. kabul almayı bekliyor aksilik olmazsa. Management ya da Management & Technology master ı. 2 sorumuz var;

1. Master bittikten sonra iyi bir şirkete girip Almanya'da kalma olasılığı nedir ? Kendisi inşaat mühendisi ve management veya management&technology'den mezun olduğunu düşünelim 2 sene sonra

2. Münih'te konaklama çok çok pahalı ve bulması da çok zormuş. Yaşayanlar varsa daha önce, tahmini aylık masrafı ne olur ? bir de açta açıkta kalma ihtimali var mı konaklayacak yer bulamayıp ?

 
@xportant, bu arada okul TUM arkadaş odtü lisans boğaziçi yüksek lisans mezunu. fark yaratır mı bunlar yoksa aynı mıdır durum.


  • oyeaby  (03.05.19 16:42:44) 
1. sansi sifir degil. ancak ne kadar bilemeyecegim.

2. munihte konaklama deli seviyelerde pahali ve ay. cevresinde bir yer bulur icinde bulamazsa. mutlaka yurtlara basvursun, yer yok derlerse aglasin yirtinsin.
  • JohnOakley  (03.05.19 16:44:04) 
1. tamamen kisinin teknik ve teorik bilgisi, deneyimleri ve almanca/ingilizce hakimiyetine bagli. Farkli bir alanda olmama ragmen(IT) master sonrasi sinif arkadaslarimin yarisi is bulup almanyada kaldi diger yarisi ise master sonrasi verilen 1 yillik is arama vizesi sonrasinda is bulamayip farkli ulkelere gitti. yani yaklasik kisinin profiline bagli olarak bu ihtimal icin %50 diyebilirim.
2. En buyuk gider kira. Munih ise kira yonunden almanyanin en pahali sehri, ayni zamanda ev bulmak da zor. Sansli ise cevre semtlerde 500 euro bir oda bulunabilir. Tabi ev bulmak icin ne kadar zamani var cok onemli. dar zamanda bir an once ev bulmak istenir ise bu rakam artacaktir, kendini 800 gibi rakamalara hazirlamasi iyi olur. Yaklasik 500 euro da gecim masrafi olarak dusunebilir.

  • emrahday  (03.05.19 16:51:41) 
odtu lisans bogazici yuksek lisans almanyada fark yaratabilir. ozellikle is dunyasinda biliyorlar turkiyedeki iyi okullari, o kadar cahil degiller.


  • JohnOakley  (03.05.19 16:52:46) 
1) Almanya'da bir okuldan mezun olunca alaninla is bulman icin 18 aylik is arama izni veriliyor.

2) wg-gesucht.de Almanya'da en cok kullanilan ev-oda kiralama sitesi. Buradan kontrol etsin.
  • chitosan  (03.05.19 17:25:45) 
Odtu Bogazici Almanya'da fark ayaratir elbette, adamlarin biliyor olmasini gectim ciddi bir odtulu bogazicili agi var almanyada ve yurtdisinda. Arkadasin akilli olsun, dogru insanlarla tanissin cok rahat is bulur. Bilgisi olmayan da konusmasin, yabanci sirketler hele hele de Almanya okullari da biliyor, sektor bazli sirkerleri de biliyor.


  • kassiopeia  (03.05.19 17:34:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.