[]

Diş Fırçalama Alışkanlığı

20 yaş sonrası kazanılır mı ?

Ben Diş Fırçalama işini gereksiz buluyordum. Çünkü fırçalayan da çürüyor fırçalamayan da.

Ama geçen dişçiye gittim ve doktorum dişimdeki yemek kalıntıları ile afrikalı aç insanların doyabileceğini ve kıtlık sorununu çözebileceğimi söyledi.

Epey utandım.

Şimdi sorular;
Günde kaç kere fırçalama ?
Hangi macun ?
Hangi Fırça ?

 
sen misvakla fırçalasan da olur.

olay sadece çürük değil ki. bunun kokusu var, diş taşı var, sararması var...
  • elorelia  (03.05.19 15:40:42) 
Hiç fırçalayanla fırçalamayan bir olur mu hocam, naptınız?

Ağzınızda bakteriden bir tabaka taşımışsınız senelerce :/

Cevaplara gelecek olursak:

Günde iki iyidir. Ben sabah kalkar kalkmaz fırçalıyorum, akşam yatmadan önce fırçalıyorum. Gün içinde ayı gibi soğan falan yemişsem yemekten sonra ofiste bi daha fırçalıyorum.

Macun konusu çok değişken, çok çeşit var. Satıcılara sorsan herkesin hassas dişleri ve diş eti var. Gerçekte ise en ucuzunu almayın ama ağzınızda ferah hissettiren macun iyidir bence. Paradontax önerileri gelecektir, tadı biraz kötü olduğu için hevesinizi kırıp da fırçalamadan soğumanızı istemiyorum. Bence Signal, Colgate, Sensodyne vs. gözünüze hoş geleni alın geçin şimdilik.

Fırça da orta sertlikte, ağzınızın en arkasına değecek olan uç kısmı yuvarlak hatlı (kaç kez kendimi yaraladım sivri uçlu fırçayla) olsun yeter. Kimi diş hekimleri en ucuzunu bile alsanız olur diyor, o yüzden 40 liralık fırça alın diyemeyeceğim.
  • chicha  (03.05.19 15:42:38) 
Hiç fark etmez. En ucuzundan al, sirke ile gargara yap. Diş ipi kullan. Tuzla bile fırçalayabilirsin.


  • diffarentiationation  (03.05.19 15:43:11) 
yeni baslayan birine sarjli firca iyi olur. hem hizli, hem Pratik.


  • jimicik  (03.05.19 15:47:42) 
hangi fırça ve diş macunu alacağın sana kalmış. özel bir durumun yoksa çok da farketmiyor aslında.

yalnız size çok önemli bir noktayı söyleyeyim: diş ipi kullanın! fırçalasan da çürüyor fırçalamasan da demişsiniz ya. işte onun sebebi diş ipi kullanmamak. dişlerin arasındaki artıkları fırça temizleyemiyor. diş ipi gerekli.

hatta dişçi bir arkadaşıma diş ipi bu kadar önemliyse niye hiç bu konu hakkında yeterli bilgilendirme yapılmıyor diye sormuştum da kendisi o zaman biz nasıl para kazanacaz demişti.
  • yemrem  (03.05.19 15:49:16) 
alışık olmadığın için uyarayım, çok sert fırçalama. domatesi fırçalarmış gibi, hassas şekilde bastırmadan yapın.


  • sttc  (03.05.19 16:42:20) 
Listerine cool mint+ ucuz, bilinen marka diş macunu ile ucuz yumuşak diş fırçası. Ağızda yara çıkarmaz, iyidir güzeldir.


  • leo1905  (03.05.19 16:54:05) 
Ucuz bir elektrikli firca edinin en yakin zamanda. Tanidigim tum tembeller bu isi boyle cozduler. Birkac haftaya gozle gorulecek sekilde beyazliyor disler, o sonucu gorunce devam edersiniz zaten.

2 kez fircaliyorum ben. Bazen uc kez, eger disari cikmadan once evde kahve ictiysem mesela. Dislerimi fircalamadan asla uyuyamam. Herhalde 7-8 yasimdan beri boyle.

Elektrikli fircaya gectim ben de bu yil. Cunku cok hizli tartar olusuyor kullandigim bir ilactan dolayi, basa cikamiyordum. Her sene prof. dis temizligi yaptirmak zorunda kaliyordum. Acili ve uzun suren bir isti. Kurtuldum bu sene ondan.

Macun cok onemli degil, florurlu olsun. Tartar sorunu yasayan kisilerde (ki sizde herhalde onlar dag olmustur.) florur gerekli.
  • buf-e kür  (03.05.19 18:02:16 ~ 18:03:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.