[]

Ağacın çiçek açması, tozlaşma, meyve verme sorusu

Balkonumda (kapalı cam balkon ama sık sık camlarını açıyorum) kocaman bir saksıda beş yaşında bir limon ağacım var. Çekirdekten yetişti, yeni aşılattım ve çiçekleri tomurcuklandı. İlk çiçek açtı ama çok kısa sürede döküldü. Diğerleri hala tomurcuk.

Çiçeğin dökülmesinde yanlış giden bir şey var mı? Meyve vermesi için tozlaşma zorunlu mu? O işi kendim yapabilir miyim yoksa illa arıların mı yapması lazım? Balkona başka bir limon ağacı koymak zorunda mıyım? Yoksa herhangi başka çiçekle tozlaşabilir mi? Yoksa kendi çiçekleri arasında mı tozlaşma olacak?

Kafamda böyle sorular var sevgili ziraatçi arkadaşlarım. Saçma bir şey sorduysam da cahilliğime verin.

 
tozlaşma olmalı tabi. kulak temizleme çubuğu alıp önce bir çiçeğe dokun oradan polen al. sonra başka çiçeğe dokundur. oradan al diğerine dokun. böyle böyle tozlaştır.


  • sutlu nescafe  (03.05.19 09:19:41) 
Limon kendine döllenir. Havadaki nem ve aşırı sıcaklık da döllenmeyi olumsuz etkiler. Sütlü nescafenin dediği gibi yapin (boya fırçası da kullanılabilir). Dökülen çiçeklerin orta kısımlarında meyve oluşup oluşmadığını görebilirsiniz.


  • beetlejuice  (03.05.19 11:24:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.