[]

it ofiste bilgisayarı ne kadar görebilir?

merhaba,

ethernet ile ağa bağlıyım, ama ağ bulma ve dosya paylaşımı kapalı.

whatsapp web, internet geçmişi, netflix falan görebiliyorlar mı? ne kadar görebiliyorlar?

 
Ağa bağlı olduğun ve şirket bilgisayarı kullandığın sürece bilgisayarın tamamına erişebilir.


  • roket adam  (02.05.19 10:20:55) 
isterlerse ekranını 7-24 izlerler.


  • sutlu nescafe  (02.05.19 10:21:29) 
@roket adam şirket bilgisayarı ama interneti sağlayan ana şirketin değil. şirkete bağlı herhangi bir kullanıcı adı, şifresi vs. yok. internete bağlanabilmesi için herhangi bir ağ ayarı falan da yapılmadı. kabloyu takıp bağlandık.

ana şirkettekilerin bilgisayarlarında çoğu site engelli. bizde serbest.
  • tom creo  (02.05.19 10:26:42) 
bilgisayarı bilgi işlem kurdu ise içine izleme için olan yazılımı kurmuş olabilir. sizin yapmanız gereken özel bir ayar yok yani. bu durumda her şeyi görebilirler. ama bilgisayarı yazılım olarakta siz kurdu iseniz o zaman ağ trafiğinde yaptığınız şeyleri görebilirler.


  • helenart  (02.05.19 10:32:57) 
Antivirüs gibi çok basit bir yazılım bile uzaktan %100 görünürlük sağlayabilir bilgisayar üzerinde. Böyle endişelerin varsa yapacağın en mantıklı şey kendi bilgisayarını kullanmak olur.


  • roket adam  (02.05.19 10:34:56) 
@helenart bilgisayar şirket bilgisayarı ama konu dahilinde şahsi sayılır. yeni bilgisayar alındı, ilk açan ve kullanan benim. herhangi bir kurulum, yazılım, işlem yapılmadı.

normalde her şeyi görebileceklerinin farkındayım ama durum böyle olunca hala görebilirler mi mi neyi ne kadar görebilirler merak ettim. görmemeleri için yapabileceğim bir ayar var mı?
  • tom creo  (02.05.19 10:38:03) 
ağ kaynaklı her hareketini görebilirler. açtığın her siteyi, bağlandığın her ip adresini rahatlıkla görürler. çektiğin her veri, indirdiğin her dosya, o sitede kalma süren vesaire görülür.

ekranı izlemeleri de mümkün, ama uğraşacaklarını sanmam. online log datasından her halt belli oluyor, yeter ki okumayı bil.
  • babilbaligi  (02.05.19 10:40:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.