[]

kredi kartı ücret iadesinin bir türlü yansımaması

arkadaşlar annem doğubank'ın ordaki bir bayiden tv alıyor. kredi kartından 4 taksit çektiriyor. sonra dükkandan çıkmadan, ürünü hiç almadan iptal etmek istiyor.

adamlarda ok diyip bugün mesai bitti yarın bankaya iade talebinde bulunacağım diyor. anneme slip verip gönderiyor. 1 haftadır kontrol ediyoruz gelen bir para yok.

bayiyi arayıp soruyoruz ben bankaya iadeyi bildirdim diyor. bankayı arayıp soruyoruz iade bildirilmiş olsa 3 güne yansırdı diyor.

1) bu işlem bankanın söylemesine rağmen 1 haftadan uzun sürüyor olabilir mi ?
2) bayi bizi yiyor, paranın üstüne çökmeye çalışıyor olabilir mi ?
3) olurda adamlar paraya çökmek istiyorsa neler yapabiliriz. tüketici hakem heyeti, bankadan chargeback talebi, bayisi oldukları üreticiyi aramak vs aklıma ilk gelenler ?

 
iade talebiyle mesai saatinin ne ilgisi varmış. pos cihazından iade yapılabiliyor diye biliyorum.


  • mr.goodcat  (01.05.19 19:48:59) 
O anda pos cihazindan islemi iptal edebilirdi hemen.

Esnaf cakallik pesinde. Yalan soylemis
  • brkylmz  (01.05.19 20:04:49) 
slip iadeye dair slip mi ? Benim de hesabıma yansımamıştı ama limitim eski haline dönmüştü. Bankayı aramıştım onlar da görememişti iadeyi ama ben limitim eski haline döndüğü için alışveriş yapabildim sonradan.

Bana verilen postan iptal ve iadeye dair bir slipti o yüzden soruyorum.
  • damla sakızlı dondurma  (01.05.19 20:07:36 ~ 20:08:15) 
aynı gün içinde, gün sonu mütabakatı yapılmadan olan işlemler anında iptal edilebilir. hatta iptal edilip müşteriye iptal slip'i verilir.

- ilk olarak bayi ile konuşun.
- sonuç alamazsanız chargeback için başvurun.

unutmayın chargeback işlemi için satıcı kanıt sunmak zorunda. siz değil.
  • delidir yakalayin  (01.05.19 21:09:16) 
İptal edildiğine dair slip aldıysanız, limitinize bakın.

Satıcı çakal olabilir.
Anında iptal edilen işlemler gün sonu alınmadığı için, çoğu zaman dönem içine yansımaz bile.
Chargeback yapın, iadeyi bekleyin.
  • lemon cake  (02.05.19 03:57:48) 
Satıcı çakal .net! Doğubank yönetimini bul, onlar hakkından gelir. Şşkayetvar a yaz. Aynısı eskidji de başıma geldi, eskidji müdürü gitti aldı iadeyi çayır çatır


  • insomnia  (02.05.19 09:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.