[]

Biyometrik fotoğraf & Yunanistan vizesi için Yurda Giriş Çıkış Belgesi

Öncelikle işçi bayramımız kutlu olsun!

Yunanistan'dan D tipi vize almak için başvuru yapacağım. Bir iki soru var aklıma takılan:

1.
En son 3 sene önce biyometrik fotoğraf çektirmiştim ve pasaport/kimliğimde de bu fotoğraf mevcut. Yine aynısını çıkarttırayım diyorum. Herhangi bir vizede kullanılmadı ama pasaportta var haliyle. Fotoğrafçıya sordum kabul etmezler dedi. Fotoğrafçı da kendi yoluna bakıyor tabi... Net bilgisi olan var mı bu konuda.
3 sene önce 27'ydim şimdi 30'um. Pek değiştiğim söylenemez.

2.
Yunanistan Kıbrıs muhabbeti yüzünden kıllık yapıyor biliyorsunuz. 2015 yılında Kıbrıs'a gittim ama nüfus cüzdanıyla giriş-çıkış yapmıştım. Dolayısıyla pasaportlarda bişey yok. Ama sanırım tam olarak bu sebeple ilk defa bir vize için Yurda Giriş-Çıkış Belgesi istendiğini gördüm. Belgede diğer ülkenin bilgisi yer almıyor, sadece tarihler var. Çok kurcalayıp sunduğum vizelere bakarlarsa bir tek bu Kıbrıs seyahatinin tarihleri açıkta kalıyor. Bu kadar kurcalanıyor mu bu olay? Kurcalanırsa ne diyebilirim, pasaportsuz gidilebilen başka ülke neresi var? Batum falan diycektim ama uçakla gidince yine pasaport gerekiyordur herhalde.

Teşekkürler, umarım cevap gelir! :)

 
Fotografin son 3 ya da 6 ay icinde cekilmis olmasi gerektigi icin eski vizede gorurse "bu foto eski" diyip geri cevirebilirler.

Damga yoksa pasaportta kibris olayindan bise cikmaz. (Ben damgali pasaportla da almistim vize)
  • brkylmz  (01.05.19 16:45:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.