[]

ingilizce asgari ücret

bunu saatlik, haftalık, aylık, yıllık olarak ifade ettiklerini farkediyorum. her biri için farklı kelimeler, ifadeler mi kullanılıyor?

ülkelerdeki sistemler farklı mı? hangi sabit gelir türü nasıl ifade ediliyor? maaşla mı karıştırıyorum acaba?


 
Öncelikle asgari ücret minimum wage diye geçer İngilizce'de.

Bu saatlik yıllık haftalık mevzuları da ülkeden ülkeye, hatta aynı ülke içinde sektörden sektöre değişkenlik gösterir. Amerika özelinde her zaman brüt maaş konuşulur. Diğer ülkelerde benim gördüğüm kadarıyla net maaş daha sık konuşuluyor. Kanada ve Avustralya istisna olabilir, ilanlarını çok okumadığımdan bilemiyorum.

Genelde salary yıllık maaşları belirtmek için kullanılır. Genelde bir yılda şirketin size ödediği para olarak düşünülür. Ülkesine göre net brüt konuşulma durumu değişiyor.

Total compensation, salary dahil, şirketin size verdiği hisse, bonus, kaşe parası, eğitime carta curta harcayabileceğiniz ek bütçe, taşınma masrafı ve diğer bilimum harcamanın toplamı olarak görülür ve genelde yıllıktır.

Wage genelde ücret anlamında kullanılır ve benim gördüğüm saatlik kullanımı daha yaygın. Fakat Amerika'da bazı sektörlerde/şirketlerde 2 haftalık maaş çekleri ya da 1 aylık maaş çekleri de olduğu için aylık ya da 2 haftalık söylenebiliyor ama 2 haftalıksa yanında genelde bu belirtiliyor. Saatlik ücretlerde de $15.00/hr gibi bir ifade olur zaten genelde
  • requant  (30.04.19 16:07:24) 
Amerika'da saatlik. Eyaletten eyalete fark eder.


  • Traveler  (30.04.19 16:12:28) 
Casual islerde (part time, ajans, kisa sureli vs) saatlik.

Kontratli islerde yillik, hartalik calisma saatin belli.
  • icim urperiyor  (30.04.19 17:04:30) 
ingiltere'de contractor'um gunluk gross ucret uzerinden fiyat konusuyoruz
'daily rate'

  • try again fail again fail better  (30.04.19 17:18:58) 
kanada icin:

asgari ucret eyalete gore degisir, saatlik buruttur. su anda bulundugum eyalette $15/saat

odeme genelde 2 haftada bir yapilir. senede 24/26 arasi maas alirsin. beyaz yaka islerde ise senelik burut ustunden pazarlik yapilir..
  • cooperr  (30.04.19 17:36:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.