[]

Ev sahibi mi öder?

Şu an oturduğumuz evde 1 yılımız temmuzda dolacak. Ev yeni, bizden önce 3 ay oturulmuş. Salonun 2 duvarı nemden ötürü küflendi ve duvar kağıtları kavladı. Az önce usta ile görüştüm, komple kağıtları söküp duvarı temizleyip boya yaptıklarını söyledi. Bizim sitede çok olan bir durummuş, herkes böyle yatırmış bizim yaşadığımız sorunu yaşayanlar.

Tadilatın ücretini ev sahibinin ödemesi gerekir değil mi, bana öyle geliyor. Alt yapıyla ilgili bir sorun ve biz oturalı 9 ay olmuş henüz. Site yöneticisi de evlerde bu sorunun olduğunu söyledi, yani bize özgü, bizden kaynaklanan bir durum değil. Ev sahibi biraz cin de, bize itelemek isterse yaygın görüşü bilerek ısrarcı olalım biz de.


 
Ev sahibinin ödemesi gerekir,sonuçta sizden kaynaklanan bir durum değil.


  • archery  (30.04.19 14:43:56 ~ 14:44:18) 
duvar kağıdının ücretini almaz belki ama boya ücreti olarak kesin bişeyler talep eder. büyük beklentilere girip sonra hayal kırıklığına uğramayın.


  • laragofret  (30.04.19 16:15:57) 
Bilgisi ve onayı dışı yapılan tadilat için ödemeyi üstleneceğini düşünmüyorum. 'Benim elimden bu iş gelir, ben kendim onarırdım.' ya da amcaoğlum boyacılık yapıyor. Ona yaptırırdım.' 'Hem de duvar kağıdımı söktürmüşsünüz. Ödeyin' derse ne diyeceksin?

Bir ekleme yapayım. Yeni evin duvarında rutubet sebepli problem çıkıyorsa müreahhit firma sorumluluğu sözkonusudur. Ev sahibi gerekirse yargıya gider ben o duvarı müteahhite yaptırırdım dese ne diyeceksiniz.

Sahi niye herkes kendi başının çaresine bakmış da yüklenicinin gırtlağına çökmemiş ki?
  • Mirket  (30.04.19 16:35:55 ~ 16:44:36) 
@mirket tabii ki yaptırmadan önce ev sahibine haber verilip konuşulacak. Yükleniciye çökmek de ev sahiplerinin kendi kararı artık, isterlerse çöksünler.


  • curukturpkokusu  (30.04.19 22:45:10) 
'Az önce usta ile görüştüm, komple kağıtları söküp duvarı temizleyip boya yaptıklarını söyledi.'
Dili geçmiş zaman kullanılınca ben işin yapılıp bitmiş olduğu düşündüm.
Önceden haberdar edilmek kaydıyla sorumluluk ev sahibine ait. Muhtemelen ev sahibi evi banka kredisiyle almıştır ve bazı uyanık bankalar, kredi verirken müşteriye DASK'ın yanında konut sigortası, eşya sigortası vs ürünler kaptırıyorlar. Bu duvar, o kaptırılan sigortaların birinin kapsamına giriyor olabilir. Ev sahibini bu konuda uyarmanızda fayda var.
  • Mirket  (30.04.19 23:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.