[]

Mezun olma

Bütün dersleri verdiğimde otomatik olarak mezun mu olunuyor yoksa ben bazı dersleri tekrar alacağım, 1 sene daha okumak istiyorum diyebilir miyim




 
okuluna göre değişir. Hatta aynı okulda 2 farklı öğrenciden alabilen/alamayan olduğunu biliyorum. Okul için (bkz: kocaeli üniversitesi)

üniversite ile ilgili herşey, oradaki adamların elinde. Ama standart uygulaması şu; okulun yönetmeliğine göre yani okuluna göre alabilir/alamayabilirsin.

Bizim okulda bologna öncesi yönetmelikte alabilir/alamaz diye bir ibare olmadığı için kararı danışman hocan o olmadı bölüm başkanın o olmadı dekanlık veriyordu. Öğrenci işlerinden bilgi almaya gittiğimizde 2 memurun birbiriyle tartıştığına şahitlik etmiştik bu konuda bizi bilgilendirdi diye birisi diğerine kızıyordu, ''bunlar gidip böyle böyle diyecek olay senin başına kalacak'' diye. İnsanoğlu işte.

Bazı okullarda ''koşullu geçtiğin'' dersleri verebiliyorken normal geçtiğin dersleri vermezler(bazısında sistem izin vermez, bazısında da sistem izin verse bile hoca ''ooo, şimdi sen bunu istersin sana yaparız ondan sonra birsürü kişi ister, bizim de iş yükümlülüğümüz artar, bunlarla uğraşamayız'' der o dersi sana vermez. Örnek bkz: koca...)


Yani burada işin acıklı kısmı, en doğru bilgiyi alabileceğin bi' yer-kişi-kuruluş yok. Tamamen öğrenci bilgi sistemindeki adamın elinde bu bahsini ettiğin şey.

Öğrenci işlerine gidip sorsan orada bilgi düzeyi %10 olan memur ''olur alabilirsin'' diyebilir bu kesin alabileceğin anlamına gelmese de ihtimali arttırır, ya da o memur ''yok, hocam alamazsınız'' diyip terslerse de bu kesin alamayacağınız anlamına gelmez.

En doğrusu; arkadaşlarına sorup daha önce alan tanıdık birisi var mı yolunu izlemek oluyor. Çünkü bunlar(insanoğlu) anca korkudan anlarlar. Başınıza iş açacağım sizin dersin, eğer sistem veriyorsa verirler.

Hatta öyle ki: kallavi bi' arkadaşımızsan sistem vermese bile önce sistemi açtırırlar sonra verirler. Zaten etik olarak öğrencinin aynı dersi almasında ve sınavlarına girmesinde hiçbir problem yok.
  • mete kudur  (30.04.19 11:30:35 ~ 11:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.