[]

Aile ilişki sorusu

Gecenin bu saatinde nefes darlığı yaşadınız, hayatınızda ilk defa. Ailenizle yaşıyorsunuz, onları kaldırdınız acile gitmek için. Bugün öğlen de doktora gittik ve tedaviye başladık bu arada.

Zar zor uyandılar, giyindiler, acile geldiniz. Yolda solunum problemi yaşayan çok insan var, biz de yaşıyoruz dediler. Benim yıllardır astımım var, düzgün nefes alamadım hiç dedi babanız. Sizde de panik var nefes alamıyorum diye korkuyorsunuz.

Acile yattınız, 15 dakika geçmeden "ben de çok hastaydım bugün, sen uyandırdığında tam uyumuştum, kan tahlili ne zaman çıkar acaba?, her yerim ağrıyor." vs. demeye başladılar, anladığınız gibi evet.

Aile bağları tamamen kopmuş diyebilir miyiz? Yapacak bir şey kalmamış gibi geliyor bana artık. Ne düşünüyorsunuz.

 
tek bir olayla bu kanıya varmak ne kadar doğru? hassas bir anınızda beklediğiniz ilgiyi görememişsiniz o kadar. bunun gibi bikaç olay varsa o zaman konuşalım.


  • kablelvuku  (30.04.19 08:13:36) 
-aile bağları kopmuş olabilir.
-kopmamış ama huyları bu olabilir. ilginin kendi üzerinde olmasını isteme vs.
-hastaneye getirilen kişinin solunum sıkıntısının psikolojik olduğunu, panik atak vs. geçirdiğini düşünüyordur. zaten bir şey olmayacağını bildiği için sıradan bir durum gibi davranıp karşısındakini rahatlatmaya çalışıyordur.

bazı insanlar çok çok ciddi durum olmadıkça umarsız davranıyorlar. başka olayları bilmiyorum ama 1 olayla silmeyin ailenizi.
  • master of ceremonies  (30.04.19 08:13:50) 
gecenin 3.45'inde belki de acilden bu duyuruyu açıyorsan bence de abartmışsın, hiçbir şeyin yok.

aile bağların gayet sağlam.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (30.04.19 08:19:42) 
Kopmuş diyelim, nolacak? Bi daha uyandırmayacan mı?


  • baba553  (30.04.19 08:36:24) 
kopmamış da düşüncesizlik işte.


  • elorelia  (30.04.19 09:44:06) 
Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Bazı yaşlı insanlar öyledir. Hastalıkla ilgili ilgi hep kendileri üzerinde olsun isterler. Valla acilde yatarken bunu deseler, siz eve gidip uyuyun o zaman böyle söylenecekseniz zaten hiç gelmeseydiniz, derdim.
Benim annem-babam hiç öyle insan olmadılar. Bu yaşımda "derdim var" desem ellerinden geleni mızmızlanmadan yaparlar. Kvalide & Kpeder tamamen bambaşka. İki oğulları var. Biri yurtdışında yaşıyor. Torunları senede bir ancak görüyorlar. Geçen hafta izne geldiler. Daha oradayken Kvalide söylenmeye başladı "siz gelince çok yoruluyorum vs." diye. eee, gelmeyeyim o zaman. Öyle deyince de ağlayıp (gerçekten ağlayıp) vicdan yapıyorlar. Değişik yani...

  • SiyamkedisiZorro  (30.04.19 09:59:42) 
Bence bu saatten sonra üzerinde düşünmeye gerek yok, yani ben kendimden/kendi adıma konuşacak olursam bu tip aksiyomlarda ''analiz'' etmeye çalışmak kadar salakça birşey olmadığını farkettim.

Çünkü işlevsiz. Analiz etmen hiç bir işe yaramıyor. Bunu son günlerde çok sık kullanıyorum da hayat p ise q ise'den çok daha öte bi' hal almış. Biz hala aristo mantığında kalmışız.

Velevki KENDİNCE bi' analize giriştin ve artık ''bağların'' koptuğuna karar verdin. Ne değişecek ? Onlara sen de soğuk mu davranacaksın ? Ya da bağları iyileştirmeye çalışmak için biraz daha mı ödün vereceksin ? Ne değişecek, bunların senin içinde bi' işe yarayacağını mı sanıyorsun. Yaramayacak. O yüzden insan ilişkilerinde senin analizinin hiçbir önemi yok, zaten bilemeyiz de biz sadece bahaneler buluruz. Bak şurada bile 2 farklı fikir ortaya çıkmış.

Sen bu analizlerin sonucunda(her neye karar alınırsa alınsın) hangi refleksi verirsen ver, yine senin canın acıyacak. Hangi stratejiyi güdersen güt, kazanana kadar senin/senin de canın acıyacak.

Senin canının acımaması için; analiz etmeden, içinden geldiği gibi refleksler vermen. Yani farkında olmadan sırf istediğin için öyle davranmak seni kırmayacak tek şey.

Böyle davranırsan sonucu ne mi olur ? Bilemeyiz.
Bildiğimiz tek şey, sen bunları düşünecek pozisyona geldiysen eğer. Çoktan top senden çıkmış, bu saatten sonra senlik birşey yok. Sen ''yok lan ben aslında şöyle yaparı....'' dedikçe ''ama''ların oluştuğu ortamlarla/durumlarla karşılaşacaksın.

O yüzden, düşünme. Yani bunu söylemek kolay ama yapması dünyadaki en zor şey farkındayım ama düşünme. s*ktr et.(kitap vardı de mi bu isimle ?)

Sen olabiliyorsan kendin ol, iyi ya da kötü çözümcü ya da değil bi' önemi yok. Her durumda bunu yap demiyorum, şu an bu anlattığın durumda bunu yap/malısın. Sonuncunda iyi olabilir, kötü olabilir pişman olabilirsin/olmayabilirsin bi' önemi yok. ''her ne yaptıysam ben yaptım, çünkü o an öyle istiyordum'' diyerek kazanmak/kaybetmek var. ''ha-skt*r be, olmadı'' diyerek kazanmak/kaybetmek var.

kazanmanın her türlüsü güzel, ama kaybetme durumunda 2.si daha bi' sancılı. Çünkü 2.sinde hem süreç sancılı hem de herşeye rağmen sonuç.
  • mete kudur  (30.04.19 10:33:40) 
Direkt kopmuş diyemeyiz ama bana tuhaf geldi ya üzülürdüm ben :/


  • aquarium  (30.04.19 12:06:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.