[]

4bin lira kredi kartı borcu için kredi çekmeye gerek var mı?

Borcum aşağı yukarı bu kadar.

Maaşım da 4 bin.

Temmuz'da tatile gidicem masraf edicem haliyle. Önden bi 6-7 binlik kredi çeksem mi acaba?

Bu yaz zam da alacağım aksilik olmazsa.

Memurlar.net'e döndürdük duyuruyu kusura bakmayın

 
onden bi 6bin kredi cekersen 4binlik borcun 8bin olur.

asgarisini odeyip kalan borcu aydan aya sifirlamaya bak.

bos yere faiz+kredi masrafi odemenin alemi yok.
  • brkylmz  (30.04.19 02:02:36) 
Faiz den kaçın.


  • baldan kaymak  (30.04.19 02:05:27) 
Kredinin faizleri çok kötü, borcu borçla kapatmayın, yapılandırma öneririm.

Yapılandırma öncesi liminitiz varsa biletinizi alabilirsiniz. Konaklama vb işini ucuza getirebileceğiniz, fazla bütçeyi zorlamayacak bir yer bulursanız kotarırsınız.
  • kaset  (30.04.19 02:21:38) 
Tatilede bu yıl gitmeyiver gerekirse ama krediden kaçın


  • Topalordek  (30.04.19 10:52:23) 
4 bin maaşla 6-7 bin kredi çekip tatile gitmek müthiş bir müsriflik. 6-7 bin kredi 8-9 bin geri ödeme demek. Bütçene göre bi yere gitmeni öneririm.


  • roket adam  (30.04.19 11:17:25) 
Yok


  • jetfadılınannesi  (30.04.19 11:35:46) 
Cok sacma bana sorarsan.
Borcun varken üstüne bir de kredi cekip borcu arttirmak ve borcu uzatmak. Hem daha fazla borc odeyip hem daha uzun sure borc odemek, ustune bir de tatile gitmek.

Ben olsam tatile gitmem, o borcu bir kapatirim once.
Dusundugun sey asiri mantiksiz. Neresinden tutsan elinde kaliyor.

Dersen ki ben tatile ne pahasina olursa olsun gidecem arkadas yazi tatilsiz gecirirsem kafayi yerim, temmuza daha var. Kredi cekmej yine olaganustu enayilik. Temmuza kadar biraz kemer sik ve o borcu kapat maasinla.
  • stavro  (30.04.19 11:37:06 ~ 11:37:53) 
anlıyorum. fakat halkbank'ta 6bin için 7 ay vadeli teklif o kadar da korkunç gelmedi bana. kredi kartlarımın zaten dönem borçlarını ödeyemiyordum bu zamana kadar, genelde asgariden gidiyordum.

Halkbank'a 6bin lirayı 7 ay vadeyle aylık 930 TL'den ödeyerek hem kredi kartımı ödemiş hem de uçak biletimi ya da konaklamayı taksitlendirmiş olabilirim diye düşündüm.

Toplam geri ödemesi ise 6.514 TL. 8-9binlerde değiliz yani.

Yıl sonuna kadar borçlarımı da ödemiş olurum gibi bir düşünce vardı sadece aklımda.

Yoksa kredi kartımı ödemeye çalışırken biraz daha borç binecek üzerine ve yine aynı hesap olacak gibi.

not: Evet tatile gitmek zorundayım, senede 1 kere ancak gidebiliyorum.
  • nıç  (30.04.19 11:57:53 ~ 12:00:48) 
Yanlis anlama ama burada asil sorun kredi kartlarini odeyemiyorken yazin tatile gitmeyi planlaman. Para yonetmeyi bilmiyorsun muhtemelen. Kredi cekme sorusu sordugun icin oneri mahiyetinde soyluyorum bunlari.
Kredi karti borclarin birikiyorsa tatil olmamali, tatile mutlaka gideceksen kredi kartı borclarini biriktirmemeli bir sekilde kapatmalisin. Normali bu yani.
Bir seneye borcu bitiririm dusuncesi de akil isi degil. Tatile gitmek yil sonuna kadar borc odemeye sebep olmamalı. Ihtiraslarin yuzunden ekonomini yonetemiyorsun. Bu yol yol degil derim nacizane.

Kredi cekmen hicbir sekilde mantikli degil burada, cekecensen cek ama bunu bir mantiga oturtmaya zorlama bosuna, kendine bahaneler uretmis oluyorsun. Rasyonel secim degil kredi cekmen hicbir sekilde dogru degil. Dunyanin sonu da degil, yatti balik yan gider diyebilirsin. Resmen kendini batirmaya calisiyorsun ama.
  • stavro  (30.04.19 12:07:42 ~ 16:08:08) 
yazın akrabanın yazlığa git. Tatile para verme.

Çıkışın kolay.

Yoksa daha da batarsın.
  • burfak  (30.04.19 13:22:29) 
hayır.

o borcu tatile çıkmadan kapatırsın.

borç borçla kapanmaz...
  • babilbaligi  (30.04.19 14:20:39) 
Şimdi benzer durumlarda olduğumuzdan söyleyeyim. Olmuyor.

Yani sen 6-7 binlik kredi çekeceksin. Hadi aylık ödemesi 600 lira olsun. Seni en başta rahatlatacak. Diyeceksin ki "ne güzel kendimi kasmadan yapılandırmış gibi oldum"

ama tatilde bin tane ekstra harcama çıkacak. Tatil dönüşü bir bakacaksın ki kredi kartı borcun olmuş yine 2-3 bin, bu kredi yüzünden de aylık zaten 600 lira ödüyorsun. İyice arapsaçına dönecek.
  • akatreil  (30.04.19 14:25:41) 
Kredi kullanıp kartı sıfırladıktan sonra o kredi kartını kapatmazsan tekrar kullanacaksın, ve hiçbir anlamı olmayacak
Krediyi çekeceksen kartı sıfırladıktan sonra kırıp at

  • birbilsem  (30.04.19 16:33:57 ~ 16:34:30) 
vay canına krediden karakter analizi de yapıldı, tebrikler. :)


  • nıç  (30.04.19 18:05:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.