[]

Matematik Sorusu - [ MatLab ile Pek Kolaymış]

arkadaşlar hiç zamanım olmadığı için buraya yazmak istedim. çözene bira ısmarlarım şerefsizim.

alkol almam diyene kahve ve türevleri.


matlab bilen biri çözüp yollarsa pek sevinirim. yok olmadı ben matlabsız çözerim diyen ( ki çözülüyo) buraya yazarsa da şahane olur.
yok biliyorum ben bunun çözümünü ama yazmam diyen olursa da ulan en azından nereden nasıl başlayıp ne yapayım onu söylesin çünkü teknolojik imkansızlıklar içindeyim mecbur kendim girişsem elle çözeceğim o kadar vaktim mevcut değil.

optical constantlardan k ,R ve n bulma sorusu.

kök(R)*(cos a + i sin a) = (n - ik - 1) / (n - ik + 1)

bu denkleme göre n diğerleri cinsinden ne ?
ilk soru bu fakat asıl kısım bundan sonra başlıyor.
"i" imaginary (sanal) part.
yukardaki denklemi kullanarak aşağıdaki değerlere ulaşabilir misiniz ?

R= (1-R) / [1+R-2*kök(R) * cos a] and

K = 2 * kök(R) * sin a / [1 + R - 2 * kök(R) * cos a ]

matlabda koyunca çıkıyo, fakat benim imkansızlıklarım içinde matlab bulunmamakta, matlabsız da olsa olur.
bi de matlabsız olursa şurdan mı başlamak gerekiyor acaba -> www.physicsforums.com

sağolun varolun a dostlar.

 
i1004.hizliresim.com adresindeki resim dosyasında N'yi maple ile buldum. Belki işinize yarar diye R ve k'yı da diğerleri cinsinden buldurup, en baştaki fonksiyonun reel ve sanal kısımlarını da buldurup yazdırdım. Gerisi size kalmış çünkü R ve k'ya ulaşmak için ne tür işlemler yapılması gerektiğini bilmiyorum.


  • sourlemonade  (01.04.10 10:37:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.