[]

yumurta pişirme makinesi

www.hepsiburada.com

selamlar,
bunlar sizce sağlıklı mı alayım mı?

 
ben her sabah yapıyorum 2 senedir bi sorun olmadı. bende üstü demir var yanlız plastikler için bişey diyemem.


  • kitik  (29.04.19 13:47:27) 
biz ofise aldık plastik olanlarından. günde 2 - 3 yumurta yapılıyor, bazen farklı zamanlarda. ederi her yerde 30 lira civarı. sağlık konusundan kastın ne bilemedim ama biz ölmedik. makine dersen o da ölmedi. aşağıda kantindeki adam a sorduk. her sabah seri yumurta haşlıyorlar bir sürü kişiye. (ben diyim 30 sen de 50 tane). ayda bir yenisini alıyoruz bozuldukça diyorlar. iş görüyor makine. fiyat performans cihazı gibi ve pratik. ofiste kimse temizlemediği için makineyi çok pis görünüyo şu an ama hala ölmedik demiş miydim :)


  • seen sea  (29.04.19 13:49:24 ~ 13:51:20) 
ben goldmaster'dan almistim sanirim benim de 2 yil civari olmustur alali. hemen hemen her sabah yumurta yapiyorum henuz bir sorun yasamadim. arada bir ustteki kubbe gibi olan kapla yumurtalarin dizildigi plastik seyi yikamak gerekiyor ama. yumurta zaman zaman kopugunu birakabiliyor ustune. ben memnunum.


  • in vino veritas  (29.04.19 13:54:17) 
Bence sağlıklı değil. Kapağından ve yapısından dolayı. Plastik olduğundan, mikro plastikler hop vücuda. Onun dışında sağlıksız bir durum yok ama.


  • windowsguvenlikduvari  (29.04.19 14:25:19) 
bizim ofiste var, yıllardır kullanılıyor her gün daha ölmedi, biz de ölmedik.


  • benaslinda  (29.04.19 14:30:31) 
Bir de ekleyeyim bu henüz ölmedik biz demek de bir hayli saçma. Yani çok küçük miktarlarda plastik ve metal alarak vücuda anında ölümü beklemek saçma olurdu. Ama bu maddelerin bir kısmı vücuttan atılamıyor. Direkt olarak da kanserojen. Kanserli insan sayısının sürekli olarak artması bu gibi "o an öldürmeyen" şeylerden kaynaklanıyor. Zehirleri tehlikeli yapan, sürekli olarak küçük miktarlarda alınması. Vücudun bunu atması için bir fırsat bile tanımadan, yenisi giriyor vücuda.

Bir de plastik zehirlenmesinden ölen balıklar var tabii. Her gün gelen onlarca haber var böyle.

Mikro plastikleri,yediklerimizle zaten alıyoruz. Balıkta var, tuzda var, neredeyse bütün sularda var. Bari bunda olmasın diye dedim. Miktarı artırmaya gerek yok.

Ama belirteyim tabii. Arkadaşların dediği gibi, yerseniz ertesi gün ölmezsiniz.
  • windowsguvenlikduvari  (29.04.19 14:40:58 ~ 14:41:41) 
merak ediyorum, bunu her sabah kullananlar, her seferinde yedi yumurta mi pisiriyor? icine bir yumurta koyuyorsaniz bu israf degil mi? haslanmsi yumurtanin kabugu catlamadigi sürece uzun süre dayanabildigini biliyor musunuz? her gün bir yumurta haslamak yerine neden haftada bir defa 7 yumurta haslamiyorsunuz?


  • pilav  (29.04.19 15:03:13) 
@pilav spor yapıyorum her sabah 5 yumurta beyazı yiyorum. sıcakken yeniyor anca soğuğu hoşuma gitmiyor.


  • kitik  (29.04.19 15:06:54) 
Kapağı metal olanından var bende, 9 senedir kullanıyorum, memnunum. İki senedir her sabah işe gitmeden yumurta pişiriyorum, çok pratik oluyor, ben hazırlanana kadar pişip ötüyor, başında durmak gerekmiyor.


  • pati  (29.04.19 15:18:44) 
@pilav, maalesef 7 yumurta pismiyor her seferinde. bir de bunlari pisirebilmek icin zaten kabugunu delmek gerekiyor yumurtanin. o nedenle buzdolabinda saklama işi de yaş.


  • in vino veritas  (29.04.19 16:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.