[]

Sınavlardan önceki gece uyuyamamak

vize final vs değil de ösym sınavlarında filan önceki gece düşünmekten yatamıyorum, uykuyla uyanıklık arasında sabaha kadar mal gibi oluyorum öyle giriyorum sınava o da performansımı çok düşürüyor. bu sene yds ve alese girdim mesela ikisinde de öyle oldu, üniversite sınavında da öyle olmuştu. migrenim olduğu için bu uykusuzluk daha da kötü oluyor. var mı bi önerisi olan? kuvvetli bi ağrı kesici filan mı içsem acaba akşam, saçma mı olur?




 
bende de öyle oluyor. duş al sakinleşir vucudun belki . sıcak suyla. 5dk da girip çıkma. şelaledeymiş gibi su aksın bir süre :)


  • hitsumo  (28.04.19 23:35:29) 
ösym sınavından önce bebek gibi uyuyabilen cindir :)

İşte klasik sıcak duş, ılık süt içme, bilgisayar ekranından uzak durma gibi tavsiyeler verebilirim ama o stres düzeyiyle zaten fizyolojik olarak pek mümkün değil sağlıklı uyku, yalnız değilsin yani
  • nundu  (28.04.19 23:38:00) 
Benim de simdiye kadar hep oyle oldu. Hatta dandik mulakatlarda bile.. Cunku benim icin onemliydi. Ben en kuvvetli uyku haplarini bile denedim, stresten uyuyamadim, sinav vakti geldiginde etki etmeye basladi haplar. Onun icin onlrdan uzak dur derim =D Malken iyice mallastiriyor.

Ben sahsen yeterlilik sinavlarinindan onceki gece bari dogru duzgun uyuyabileyim diye simdiden dua etmeye basladim =D
  • superfluid  (28.04.19 23:51:43) 
Sabah sert bi kahve iç


  • (s)AINT  (28.04.19 23:57:41) 
kafayı yormayacak bir kitap okumak iyi bir seçenek.


  • silver apple  (29.04.19 01:07:32) 
İki kadeh şarap iç.


  • habarbey  (29.04.19 02:45:15) 
Uyku düzeninizi büyük sınavlar öncesinde 1 hafta 10 gün öncesinden rutine oturtun. Nefes sayın (sadece o geceye özgü olmasın ama). Melisa çayı uyku için çok iyidir. Ne yaparsanız yapın sakın o geceye özgü bir şey olmasın. Belki bunun tek istisnası yemektir. O gece hafif bir şeyler yemeniz daha iyi olacaktır. Alkol ya da türevlerini sakinleştirir zannıyla içmeyiniz. Keza kahve, çay veya kola için de aynı şey geçerli.


  • SiyamkedisiZorro  (29.04.19 09:32:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.