[]

İrobot roomba

www.hepsiburada.com

Merhaba,
Bunu almayı düşünüyorum. Var mı kullanan? Artısı/eksisi/tavsiyesi olan.

 
Benim yok ancak etrafimda alip memnun olmayan duymadim. Evde yerde cok dokuntu (yerde kutular vs) ve cok hali varsa sorun olabilir ama onun disinda cillop gibi yapiyormus.


  • kassiopeia  (28.04.19 23:33:41) 
aynısını kullanıyoruz. çekişi çok güçlü değil. fırçasına ve tekerlerine saç tüy dolanıp duruyor, temizlemek gerekiyor. kullanacağınız ortamda saçaklı halı varsa sıkıntı. bir süre kullandık sonra bıraktık.


  • false pretension  (28.04.19 23:58:39) 
Xiaomi kullanıyorum. Mükemmel alet. Aldığım en işlevsel elektronik cihaz diyebilirim. Söylendiği gibi çok kalın halı, kablo, eşik, süs püs vs yoksa işini çok iyi yapıyor. Roomba da güzel ancak pahalı. YouTube'da karşılaştırma videoları var, Xiaomi fiyat performans açısından daha iyi olmalı.


  • orient blue  (29.04.19 00:44:48) 
kullanıyorum, iş görüyor ancak her süpürme işleminden sonra içerisinde kocaman halı pamuk yumakları oluşuyor. her süpürmeden sonra temizlemek gerekiyor içerisini. hatta süpürme esnasında da değiştirmek gerekebiliyor.


  • nossrat  (29.04.19 02:08:46) 
Kullanici arkadaslara ben de kacak soru sorayim. Bu aletler calismak icin internet baglantisini zorunlu tutuyor mu? Ben evimde gezinen kameralarin internete bagli olmasindan hoslanmiyorum da ona gore bir model bakiyorum.


  • dunal  (29.04.19 11:21:51) 
Gecen ay anker marka olanı aldım. Baya baya temizliyor, halıların üstüne çıkıyor, sandalye aralarına giriyor. Çok memnunum ama sadece aşırı akıllı değil haritalama yapmıyor temizlediği yerin üzerindren birkaç kez geçtiği oluyor. Benimki internete bağlı değil.


  • solenkol  (29.04.19 12:32:06) 
@dunal

bunun üzerinde kamera yok sensör var. wifi ağına bağlarsanız applikasyon üzerinden robotu yönetebiliyorsunuz. bunun dışında wifi ağına bağlı olduğu zaman cihaz üzerindeki hataları okuyabiliyorsunuz.

wifi ağı dışında olsanız bile başka bir şehirden, ülkeden yönetmeniz mümkün bu cihazı.
  • false pretension  (29.04.19 12:58:52) 
xiaomi roborock s50 aldım anneme daha yeni, 2 gün önce fln.

kutudan çıkarıp power tuşuna basınca hemen çalıştı, wifi vs hiç gerekmedi. şarjı bitince de dockı bulup yerleşti oraya, tam bir evcil hayvan.

evde kocaman tüylü norveç orman kedisi var, tüylerini takır takır topladı, hiçbir yere takılmadı. sağa sola çarpa çarpa ilerliyor kednince, haritayı öğrenince bi daha aynı yerlere çarpmıyor. tırmanabildiği yerlere tırmanmaya çalışıyor.

eksisi şu: yerde kilim gibi ince bir halı varsa peşinden sürükleniyor, dolanıyor, takılabiliyor. aynı şekilde kablolara fln da takılabiliyor.

bu ektekinden farkları şu: batarya kapasitesi çok daha yüksek (bu 1800 mAh, xiaomi 5200 mAh), emiş gücü çok daha iyi (bu 800 pa, xiaomi 2000 pa), hepa filtreli (kolay bulunur, standarttır), basit de olsa paspas yapabiliyor, uygulaması şahane (evi haritaladığı için git şu odayı temizle, o bölgeye girme, şu saatte başla gibi şeyler yapabiliyor), halının üstüne çıkınca emiş gücünü arttırıyor. ek olarak sessiz, dengeli, turbo ve max gibi farklı farklı modları var.

xiaomi mağazasında 4000 tl idi fiyatı, son fiyat ne olur diye sorunca 3500e indiler. 2800e roomba almaktansa 3500e xiaomi almak bu şartlarda daha mantıklı geldi bana. hatta belki paspası olmayan bir alt modeline de bakabilirsiniz muhtemelen daha da ucuzdur ve aynı işi görür.
  • taurina  (29.04.19 13:30:02) 
@taurina

İndirimli fiyat üzerinden taksit yaptılar mı yoksa siz peşin aldığınız için mi indirim yaptılar?
Kurumsal bir firmanın en son ne olur şeklinde pazarlığa yanıt verdiğini ilk defa duyuyorum da:)
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (29.04.19 14:06:31) 
ya ben biyerde okudum mağazadan rica edince indirim yapıyorlar diye ondan gidip özellikle sordum :D yoksa hiç huyum da değildir. 500 TL'lik aksesuar indirimi mi ne öyle bişey yaptılar, kılıfına uydurdular yani.

internette 3800 liralarda fiyatı.

ben peşin aldım mağazadan, taksit durumunu bilemiyorum.
  • taurina  (29.04.19 15:37:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.