[]

evde müzik yapmak

merhabalar, evde kendi müziğimi yapmak istiyorum fakat neye ihtiyacım olduğunu tam olarak bilmiyorum... çeşitli pc programları var ama kullanmayı bilmiyorum.. satın alabileceğim daha basit makineler var mı? veya daha basit müzik programları (fl studio olmasın)




 
başlangıç olarak genelde reason öneriliyor; aletlerin nasıl çalıştığını öğrenme açısından. donanım olarak da bir midi klavye işini görecektir. eğer vokal kaydı yapacaksan, iyi bir ses kartı önerilir.


  • migelo  (31.03.10 23:58:42) 
CuBase+Midi Klavye+Boş vakit.
(bkz: Cubase)
Ayrıca neden Fl studio değil ki? Gayet verimli bir programdır halbuki kendisi?
  • topuksuz ayakkabi  (01.04.10 01:00:27) 
AbletonLive + midi klavye(hersey daha pratik olur) + bunun bir heves olmadığına inanmış bir bünye ... daha fazlası için batuhanboz at hotmail dot com ...yardımcı olmaya çalışırım...


  • your majesty  (01.04.10 10:35:14) 
herkesin söylediği gibi ben de öncelikle midi klavye diyeceğim. hatta bir de tavsiye vereyim; m-audio axiom serisinden biri olabilir. başlangıç için axiom 25 uygundur. uzun süre kullandım, şimdi de 49 tuşlusunu kullanıyorum gayet memnunum. özellikle trigger pad'leri ve potansları olması çok çok işe yarıyor.

program olarak fl olmasın demişsin fakat fl ile başlamak daha kolay aslında. cubase'e girersen içinden çıkamazsın onu boşver. reason da iyidir ama kullanım kolaylığı yok. herşey çok karmaşık geliyor bana. fl'de hem herşey elinin altında, hem paşa paşa tam ekran kullanıyorsun, hem de öğrenme konusunda daha çok kolaylık sağlıyor. ayrıca fl'e alıştıktan sonra ableton live, reason gibi programları kullanmak veya kullanmayı öğrenmek daha kolay hale geliyor. tüm bunlar dışında fl için diğer programlara göre işini kolaylaştıracak ve daha iyi şeyler ortaya çıkartmayı sağlayacak birçok şey daha var ama saysam bitmez. yani yine bir tavsiyede bulunmamı istersen ben kesinlikle fl derim.

ses kartı da gerekli aynı zamanda. hem alınacak sesin iyi olması için (ses kaliteli gelecek ki ona göre basslar tizler vs şeyler ayarlanacak) hem de oluşturduğun parçayı kaliteli bir şekilde kaydedebilmek için. başlangıç olarak creative'in ses kartlarından kullanabilirsin. birçok modeli var en son ne çıkarttılar neler yaptılar ben de pek takip edemedim ama audigy serisi olanlar iyidir. daha sonradan istersen daha profesyonel ses kartı satın alırsın.

bunlar dışında birşeye (başlangıç olarak) ihtiyacın yok. daha önce de yazıldığı gibi vokal kaydı falan yapacaksan sonradan iyi bir mikrofon alırsın, 25 tuş az gelmeye başlayınca 49 tuşlu bir midi klavye alırsın, ses kartını güçlendirirsin vesaire vesaire.

yazdıklarımın yararı olur umarım. ekstra sorular için sözlükten mesaj atarsan msn'den falan haberleşebiliriz. kolay gelsin.
  • zibidibadabum  (01.04.10 21:26:23 ~ 21:27:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.