[]

Burçlara inanıyor musunuz?

Benim normal şartlarda pek inanasım gelmiyor, ama mesela burcumun (aslan) ekşi sözlük sayfasında yazılanları açıp okudum geçen, yani tıpatıp anlatılan kişiyim. Ya da mesela erkek arkadaşımın burcunu (koç) açtım okudum, o da bahsedilen bütün özelliklere sahip. Nasıl oluyor bu?




 
(bkz: barnum etkisi)


  • evrim halkasi  (27.04.19 21:45:27) 
İnanmıyorum.


  • Amaranta ursula  (27.04.19 21:58:00) 
Genelde bi vasfı olmayan arkadaşlarım hunharca inanıyor. Kızcağız napsın kendiyle övüneceği bir yeteneği hobisi yok o da gidip burcuna bakıp “ben aslında çok detaycıymışım bülün mü?” Diye geziyor ortalıkta.

Kendi değil tüm burçları bi kağıda yazıp rastgele bi arkadaşına ver “bu senin burç yorumun” de alakasız burç olsa bile yuhaa aynı ben der.

İnanmıyorum. Saçma olduğunu düşünüyorum
  • avatar is back  (27.04.19 21:58:01) 
inanıyorum


  • dafuq  (27.04.19 22:01:24) 
Barnum etkisine baktım şimdi, tam kafama yatmadı ya. Bu testte önerilenler, aynı özelliğin hem olumlu hem olumsuz yönünü sunuyor. Birbirine zıt özellikler söylemiyor, aynı özelliği manipüle ediyor. Ama mesela burç yorumlarında işte atıyorum, birinde herkes o burç için sadıktır diyor, diğer burç için asla sadık değildir, güvenmeyin diyor. Veya birinde aşırı cimridir diyor, başka burç için aşırı bonkördür diyor. Ben mi yanlış yorumluyorum?


  • lolita  (27.04.19 22:14:22) 
inanmıyorum. inanan insanları da ciddiye alamıyorum açıkçası.


  • der meister  (27.04.19 22:16:07) 
boş insan uğraşı. ışık hızıyla soğurum burç ve fal konuşan insanlardan.


  • diffarentiationation  (27.04.19 22:18:02) 
Cevabı burçlarda değil Doğum haritasında saklı.

Ondan aynı burçtan iki kişi arasında dağlar kadar fark da olabiliyor..
  • su olsam ates olsam  (27.04.19 22:25:54) 
bilimsel olmayan hiçbir şeye itimat etmediğim gibi burçlara da etmiyorum..

ha yine de genel geçer bi iki bilgim var arada muhabbet dönsün diye lazım oluyor dhssdh

ve evet boğa burcuyum ve boğa burcu aaaaynı ben(!) xd
  • nundu  (27.04.19 22:42:13) 
Niyeyse korktuğum kaçtığım olabilecekken olmadığım kadınlar hep aslabdılar, kime aşık olduysam da hep başak kadını..

İnanılabilir bir tarafı olamaz bilimsel olarak. Ama bi şey var henüz ispatlanamamış bence.
  • Hakan1980  (27.04.19 23:31:58) 
İnanmıyorum ve aptallık gibi görüyorum aslında fakat burçlarla ilgili insanlara hadi tahmin et dediğimde genelde biliyorlar. Enteresan bir olay benim için.


  • influx  (28.04.19 01:27:19) 
burclar degil de enneagram kisilik testini gercekci buluyorum.


  • cofactor  (28.04.19 15:18:44) 
burçlara bakış açım yav he he minvalinde. sen burcunun özelliklerini taşıyosun ama ben okuduğumda "yoo öyle değil" diyorum.

dünyada 2 milyar aslan varsa-farz edelim- 2 milyar insanın 2 milyarı da, hadi 2 milyar olmasın 1 buçuk milyarı da tek tip karaktere mi sahiptir? bende burçların çöktüğü kısım burası. burcuna uyan insan kadar uymayan insan da var ama önemsemedikleri için burçlara inananlar kadar dile getirmiyorlar sanırım bu durumu.
  • olutaklidi  (28.04.19 16:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.