[]

Arabayı satıp paylaşımlı araç kullanmak mantıklı mı?

Biliyorsunuz artık araba sahibi olmak aşırı lüks birşey türkiye'de. 2014 model seat ibizam var. Yıllık sabit maliyetini çıkarttığımda 6.000 TL'yi geçiyor. Arabayla zaten yılda yaptığım ortalama kilometre 8.000. Arabayla gideceğim her yere taksi veya saatlik araç paylaşımı(moov vb) kullansam daha ucuza gelir gibi geliyor. Üstelik satarak kenara koyacağım para da şu yüksek faizli ortamda ayda 1.000 tl getiriyor. Siz olsanız satar mıydınız? Şehir İstanbul.

Maliyetler kalemleri de şöyle

2.000 tl benzin
600 tl mtv
1.500 kasko
800 trafik
800 bakım
279 muayene
65 egzoz muayenesi
Toplam 6.044 tl

Üstelik daha rutin olmayan lastik değişimi veya diğer bakım gibi giderler de var.

 
Senin gibi düşünüp sattım. Araba rahatlığı denen şeyin yarattığı rahatsızlığı yaşıyorum şu sıralar.

Maliyeti düşünüyorsan eski, lpg ve sağlam araba almalısın. Yakmaz gider. Kasko olmaz falan.

1k faiz tl de değerini yitirir ama sabit asset değerini artan koşullarda korur.
  • baldan kaymak  (27.04.19 21:29:54) 
yıllık 8000 km için boş yere arabayı yatırmaya değmez.

evimle işim arası 5dk. gün içinde arabaya ihtiyacım olmuyor. gerektiğinde şehir içinde toplu ulaşım ve taksi işimi fazlasıyla görüyor. gerektiğinde de araba kiralıyorum. bu yüzden arabayı sattım elime geçen parayla yatırım yaptım. sendekilere ek ben her ay 300tl otopark parası da ödüyordum. özetle sat gitsin.
  • scudman1  (27.04.19 21:35:58) 
17 yaşında bir japon vardı. Şu an yok ve ilk arkadaşın dediği rahatsızlığı 3 günde attim üzerimden. Para birikiyor ve daha konforlu hissediyorum.

Araba sürekli para yiyor.
  • lion de la Turquie  (27.04.19 22:29:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.