[]

et fiyatı neden artmıyor?

şimdiye kadar paket kıymanın kilosunun 70-80 lira olması gerekti diğerlerine bakarsak.




 
çünkü aldığınız kıyma değil de ondan. zincir marketlerden paketlenmiş kıyma alıp bir parçasını sıcak suyun içine koyun ve yarım saat sonra ne çıktığını görün.


  • mr.goodcat  (27.04.19 14:41:50) 
Büyük ölçekli işletmeler battı, batmayanlar da batmak üzere. Mezbahaneler dolu, gün almak isteseniz iki ay sonraya gün verirler. Sebebi büyük ölçekli çiftliklerin hayvanları elinden çıkarmakta olması. Piyasa et açısından zengin dönemde. Fiyatlardaki dikkat çeken düşük seviyenin başlıca sebebi budur. Ama stok eridiğinde et fiyatları yeniden yükselecek. O aşamadan sonraki dönemde fiyatlar ateş pahasına biraz daha yakın olacak. Yani özetle eti şimdi yediniz yediniz daha sonra bu fiyatları mumla arayacağız.


  • rakidabalikolsa  (27.04.19 14:51:33) 
Yağ oranını feci arttırdılar. Bir yandan da ne idüğü belirsiz etleri ithale devam.


  • prizmatik  (27.04.19 15:32:55) 
gerektiğinde et ithalatı ile fiyatları dengede tutuyorlar


  • gezegen olan pluton  (27.04.19 16:20:50) 
bu benimde aklıma gelmişti. pazarda dün kırmızı lahanayı sordum 9 lira dedi kilosuna.
12 buçuk liraya L boyutunda bir koli yumurta alıyorum, lahanaya göre bedava gibi geliyor.

yalnız böyle baktığın zaman 1 kg kıymanın 50 lira olduğu yerde 250 liralık nike ayakkabı bedava. 2 sene giyiyorsun, 1 kilo kıymayı 2 günde yer bitirirsin.

yinede şunu söylemek gerekir ki; insanın barınmadan sonraki birinci derece ihtiyacı olan gıda, gerçekten büyük külfet getiriyor. insanların 1 kg kıyma yemesini lüks görmemeliyiz.

gıda ucuzlasa bir nebze daha rahatlar her şey.
  • tamamhosdiyonda  (27.04.19 16:52:16 ~ 16:55:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.