[]

Sokakta mendil satan, şiddet gören çocuklara sahip çıkacak bir kurum var mı

Hergün kırmızı ışıkta durduğum kavşakta uzun süredir 5-6 yaşlarında mendil satan çocuklar var. Büyük ihtimalle kardeşler ve yüzlerinde hergün yeni bir morluk, yara görüyorum. Şikayet edebileceğim bir yer var mı? Bu çocuklara sahip çıkacak bir devlet kurumu? Nasıl bir yol izlenebilir? Çok üzücü:(




 
sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumuna bildirebilirsin, polise ihbarda bulunabilirsin. cimer e yazabilirsin fotoğrafını falan çekip.

183 ü de arayabilirsin.

yerinde olsam selpak alır gibi gider yanına konuşur sonra videosunu çekerdim çaktırmadan. adını sorardım ederdim. böylece elinde sağlam bir kanıtla da başvurabilirsin.
  • killerbee  (27.04.19 14:42:32 ~ 14:48:29) 
Alo 183 kadın, çocuk ve sosyal hizmet danışma hattı var.

Ne kadar geniş kapsamlı bir müdahalede bulunuyorlar bilmiyorum, ama sokakta çalıştırılan ya da yaşayan çocuklarla ilgili olarak bu hatta bildirim yapabiliyorsunuz.
  • mentuhotep  (27.04.19 14:48:26 ~ 14:49:18) 
bu aile için demiyorum ama genelde şöyle oluyor.

aile eğer çocuğunu gerçekten seviyor bakmaya çalışıyor ama maddi sıkıntı içindeyse maddi destekte bulunuyolar. eğitimini üstleniyolar.

ama çocuk kötü muamele görüyorssa devlet gözetiminde yurda alınıyor. ama bu yurda alınma sürecinde çocuğa soruluyor mu yurtta mı kalmak istersin ailenin yanında mı diye onu bilmiyorum.
  • killerbee  (27.04.19 14:49:52 ~ 14:54:09) 
ne yaptıracaksın, yurda aldırıp orada buyuk cocukların tecavuz etmesini mi saglayacaksınız?

o cocugu calismaya zorlayan siyasetcileri dava edin once. yerse tabi.
  • ahmetdum  (27.04.19 15:02:25) 
Valilik bakiyor bu ise.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (27.04.19 15:47:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.