[]

Bu kuş ne ola ki şimdi?(Güvercin cinslerini bileniniz var mı?)

Bugün akşamüstü kocaman bir güvercin gelip balkon demirlerine kondu.Baya da güzel bişiy.
İnsandan korkmuyor,dibine kadar geldim,resmini çekmek için gagasına gagasına flaş patlattım,sonra ekmek ve su verdim ama hiç yaklaşmadı.

Normalden daha büyük ve gerçekten çok güzel bir hayvan ama bu ne yer,ne yapmak gerek?
Kovmak istemiyorum,eğer gerçekten cinsse,insancılsa kediye filan yem olmasın.
Fotograflardaki yerinden santim kıpırdamadı,saatlerdir orda duruyor,şimdi de uyumaya başladı.Yarın kovmazsak gene gitmez herhalde.

Napayım ben bu kuşu?Gider mi ki?
Gitmezse diye yarın ona bişiy alayım bari,ne yer ki?

 
fotografları görsek. he bi de güvercin yemi oluyo ondan yer :):) bugday falan yer

yemek su falan verin kendine gelir biraz uçar gider. evinden cok fazla uzaklaşmadıysa kendi bulur. çok iyi olmasa bile büyük bi alanda yaşadıkları yeri kolay kolay kaybetmez bunlar.
  • rurouni  (31.03.10 22:14:12 ~ 23:37:36) 
img.photobucket.com
şöyle bi fotosu var. nedense ekşi duruyu hata çıkarıyor ekletmiyor foto.

  • afush  (31.03.10 22:23:29) 
evcil bir güvercin gibi görünüyor. garip... kolay kolay kaybolmazlar çünkü.


  • ency  (31.03.10 22:31:41) 
çatı katında güvercin besleyen/yetiştiren insanlardan birinindir bu. ondan bu kadar evcildir. sahibi de şu an kahroluyordur büyük ihtimalle.


  • kirk karaktere sigmayacak adam  (31.03.10 22:35:52) 
Nette şöyle bir fotograf buldum.
www.ressim.net

Bulgaristan yüksek uçucusuymuş bu güzel güvercinin cinsi.
Keşke bir yerinde bir işaret olsa,sahibini bulabilsem.
Belki de sabah gün doğumuyla evine geri döner.Kalırsa da ben besleyeceğim herhalde.
Bakalım.
  • afush  (31.03.10 22:47:30) 
döneğe benziyo ama baska kelebek kırması da olabilir cinsini çıkaramadım şimdi,hastalanmış hayvan giderse martılara yem olur salma bence hemen,yemciden karışık güvercin yemi al yada sadece buğday da olur ve hatta varsa mısır(mısırı çok severler),fazla elinize almayın bir de sıcak bi yerde ağırla mümkünse
eğer yem yemesse gagasını aralayıp siz ağzına teker teker atın nevaleyi

  • abuzittin  (01.04.10 10:08:02) 
Kanat Atkaya ve karagöz ile boşverinbeni'den bildiğim kadarıyla evinize almaktansa balkonda yaşaması, ona ekmek atmanız ve küçük bir kapta su vermeniz, yumurtalarını düşürmemesine çalışmanız yeterli.


  • endless dream  (01.04.10 14:58:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.