[]

Tohumdan Fideye, Sonra?

Not: Resimler yüklenmedi, hizliresimden yükledim.

Arkadaşlar selamlar,

15 gün önce tohumdan reyhan, biber, salatalık, roka diktim. Şimdiki halleri resimde. Şimdi ne yapmam gerek? Biraz daha burada bakıp sonra bahçeye mi alacağım yoksa hemen bahçeye ekeyim mi? Bilen yardımcı olabilir mi?

Resim 1: resmim.net
Resim 2: resmim.net

 
Önce saksıya hatta hep saksıda kalsın bence. Bahçede bakımı zor güneşi vs. Saksıda istediğin kadar bakabilirsin yerini değiştirebilirisn sular toprağını kontrol edebilirisin.


  • erty_ksk  (27.04.19 12:41:14) 
Hocam bunlar olmamış. Çok güneşsiz kalmışlar. 2.fotoğrafta alttaki kupadakilerin şansı var ama diğerlerinden umudu kesin. Boyları uzun ve gövdesi beyaz olanlari ayırıp (köklerinin üstünden keserek) yiyebilirsiniz. Saglam olanlari daha genis bi saksiya ya da bahceye bölüm bölüm ayirarak parça parça dikin. Can suyu verin ve bir süre kendi haline bırakın.
Üstteki kupadakileri de anlamadım, söylediğiniz hiçbir bitkiye benzemiyor.

  • beetlejuice  (27.04.19 13:24:13 ~ 13:25:49) 
ben de reyhan ve roka ektim fakat hiç birisi bu senin formdakilere benzemiyor hatta reyhanlar falan kocaman oldu neredeyse

reyhandan kastım küçük yapraklı top fesleğen, büyük yapraklı yemeklk kullanılan fesleğen ve mor reyhan

bir de şu sol taraftaki kutulara işaret koymadığın için, gördün mü görmedin mi? okudun mu okumadın mı? haberdar olamıyoruz.
  • killerbee  (27.04.19 13:28:12 ~ 13:29:38) 
Reyhani daha buyuk bir saksiya al, iyi toprak ekle (bu bitki verimli topragi seviyor, ucuz-kotu topraktan kacin.), bahceye ekmene cok luzum yok. Daha cok reyhanim olsun diyorsan dev bir saksi al, guzel gunesli bir yerine koy bahcenin, dolu yagar vs. iceriye ya da terasina alirsin.


Salatalik ve biber ekmedim; ikisi de zorluyor beni bahcede.
  • buf-e kür  (27.04.19 13:51:00) 
@killerbee doğru diyorsun, koydum şimdi tikleri.

Peki sen saksıda mı bahçe de mi büyüttün reyhanları, rokaları? Ben evin içinde gölgede fideledim, güneş görmediği için patladı heralde @bettlejuice'in dediği gibi. Çok zormuş yahu bu işler.
  • aradaki uzaklik  (27.04.19 13:52:48) 
reyhanları yaklaşık 1 su bardağı boyutunda bir tasa 40 tane tohum ektim, sonra onlar büyüdü yalancı yapraklardn sonra gerçek yaprakalrını çıkardı 2.5 3 cm boya geldi sonra onları aldım saksılara aktardım.

rokayı direkt saksıya ektim, tohumlar 2008yılından kalma olduğu için çimlenme oranı çok düşüktü rokaların, o yüzden bir paketi komple ektim belki 2000 tohum vardır , yine de içinden 40 50 tanesi çimlendi.



3 litrelik bir saksıda 200 kökden fazla domatesi bildiğin 10- 15 cm boyuta getirip sonra yerine aktaran insan gördüm.

yani toprak karışımın doğru olduktan sonra, ışığı düzgün aldıktan sonra o boyuta ulaşabilir.

bak küçük yapraklı fesleğen ile mor reyhan, mor olan yeşilden mora dönmeye başladı yaklaşık 1 aylık bunlar, havalar genelde bulutlu olduğu için ve balkonda tam ışık alamadığı için ancak bu boya geldiler. senin ektiklerinin de ufak olsa bile bu formda olması gerekirdi. yine geç değil, al bitane yoğurt tası dibine 8 10 tane delik del su tahliyesi için, doldur toprağı ek tohumları,fıs fısla hergün nemlendir. çıkınca da güneş alan bir yere koy. güneş görürlerse sıkıntı kalmaz.
i.hizliresim.com

büyük yapraklı fesleğen çok daha büyük ırkı dolayısıyla.

su bardağı boyutundaki dediğim viyoller de bunlar.

i.hizliresim.com

bunda da petunya ekili, ilk olarak çimlendirip ektim, yetmeyince tekrar ektim çimlendirdim.

ayrıca pazarlarda fideciler olur , fide olarak alabileceklerini ordan al uğraşma, biber, salatalık, domates, kavun ve aklına gelen diğer şeyler.
  • killerbee  (27.04.19 14:21:19 ~ 15:02:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.