[]

piyanolar hakkında bilgisi olan

bir tanıdığımız evini boşaltıyormuş. evindeki bazı kullanmadığı eşyaları da isteyenlere bedelsiz olarak veriyor.

tchaika marka bir akustik piyano varmış. oğlum heves edip çalarsa diye bana vermeyi düşünüyor. örtüsüyle duruyor dedi, aletin kondüsyonu, akordu falan ne alemde bilmiyorum, uzun zamandır duruyormuş. ailede piyano çalan yok ama 7 yaşındaki oğlumun niyeti var gibi görünüyor.

piyanolar, özellikle akustik duvar piyanoları hakkında hiç bilgim yok. "ben alırım" dedim ama bunun nakliyesi var, akordu bozuksa onun ayarı var, başka bakımı falan oluyorsa onlar var. bedelsiz piyanomuz olacak diye işimize yaramayacak bir şeyse, "ohoo o çok dandik bir markadır hiç uğraşma" diyorsanız, bakımı bilmemnesi dert olacaksa baştan hiç heves etmeyeyim, ama illa ki iş görürse alacağım.

ne diyorsunuz, tchaika marka, örtüsüyle yıllardır duran temiz bir piyano. alayım mı? ("almıyorsan bana yolla ehe ehe" cevaplarını kabul etmediğimi baştan söyleyeyim)

 
1841 yılında üretime başlamış bir markaymış tchaika, rusya st. petersburg da üretiliyormuş.

sanırım halen üretimi sürmüyor, bazı internet postlarında 'acayip bir piyano aynen rus arabaları gibi' diye yazmışlar.

youtube da bi kaç video buldum, normal bir duvar piyanosu işte.

rus ve çek enstrumanları sağlam olur gene yapı itibari ile, eğer dediğin gibi büyük bir sorunu yoksa, nakliye + akort varsa kopan bi kaç tel değiştirelecekse olabilir.

şimdi öte yandan benim böyle bir piyanom olsaydı gürültü olacağından dolayı çalamazdım mesela. yüksek sesli ensturmanlar apartman dairesinde zorlar biraz.

marka olarak tutulmadığı kesin çünkü bir post daha gördüm, tchaika baby grand ki yarım kuyruklu piyano demek, adam 5000 usd den koymuş, sonra 3000 usd ye indirmiş sonra 1500usd ye indirmiş ve satamamış.

marka olarak tutulmuyor olması kötü olduğu anlamına gelmez, çin malı falan olmadığı sürece piyanolar yüzlerce yıl dayanabiliyor. aşırı nem falan olmazsa.

piyano akortlayan çok bir yer yok, istersen bi senkop müziği ara sora, nedense senkop müzik ve dore müziğin piyano nakliye ve akort hizmedi olduğu aklımda kalmış.

tabi kaç kilo nasıl nakledilecek, nereden taşınacak, yoksa taşınamayacak asansör sistemiyle mi gircek eve bunlarda önemli.

hani daracık giriş yapmışlardır sığmaz etmez, kapılardan geçmez falan, metre ile ölç her şeyi değerlendir sonra sokağın ortasında kalmasın.
  • killerbee  (27.04.19 06:31:38 ~ 06:34:57) 
piyano nakliyesi yapan insanlar var, öncelikle onlardan lazım size. piyano iki hamal tutup taşınmaz, ekipmanı bişeyleri var.

akort çok pahalı bir iş değil. çok sorunlu değilse 300 lira bandına halledersiniz.

çalabilecekseniz, mutlaka alın derim. yeriniz varsa, çıkardığı ses sizin için sorun olmayacaksa alın.

ama lütfen kullanmayacaksanız alıp evinizde çürütmeyin. alırsanız ve kullanmazsanız da ne olur piyanoya yazık etmeyin, en azından satın birine.
  • babilbaligi  (27.04.19 06:56:32) 
Rus piyanolari iyidir. Ne kadar samimisiniz bilmiyorum ama buyuk ihtimal satamamistir tanidiginiz, piyano nakliyesi de pahali bir olay, evden cikarmask lazim bu sekilde bedava veriyor olabilir:)

Duvar piyanolari baya baya ses yapar, ses kesme pedali vardir belki ama yine de cok ses yapar, apartmanda kullanacaginiza emin olun.

Nakliyesi pahalidir, kacinci kattan inecek kacinci kata cikacak bunlar onemli. Ama 600 tl ile 1000 tl gozden cikarin minimum. Ben 3 kere tasittim, istda iseniz benim piyanomu tasiyanlarin numarasini veririm,.

Akord cok sorun degil yani tasininca bir kere yaptirirsiniz, 300 tl fln olur.

Apartmaniniza tasinirken sigacak mi ona dikkat edin, donerli kapi merdiven fln var ise sigmayabilir, onceden gidip olcun bicin hesaplayin.

Ama oglunuz eger sever ise calar ise cok cok keyiflidir
  • oscar  (27.04.19 07:07:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.