[]

aknea rozase - gül hastaligi

Yardim dostlar.2 haftadır yanağımda arada rengi belirginleşen hafif bi kızarıklık vardı. Arada yanma da yapıyordu. Bugün devlet hastanesinde Dermatoloğa gittim. Direk teste yolladı. Demodex diye bir test. Yüzümden hafifçe parçalar alındı, parazit incelenmesi için. Neyse sonuç da 8 tane bulundu yazıyordu. Doktor da sen de aknea rozasea yani gül hastalığı var, dedi. Normalde parazit testi sayisinin 1-2 olmasi lazim dedi.kronik bi hastalık, diye de ekledi. Roza krem verdi. Güneş Kremi kullan. Bi buçuk ay sonra gel dedi. Bulaşıcı değilmiş. Şimdi. Ben hastalıkla ilgili sozlukte bir sürü şey okudum ama emin olamadigim şeyler var. Bi kere bu yatağimdaki kırmızılik yayilup sivilceye mi dönüşecek. Yoksa her birey de farklı mi seyrediyor.vucuda yayılacak mi? Doktorun teşhisi kesin midir? Çünkü yüzüme bakmadı bile. (Umut işte:( çok canım sıkıldı ya. Yaşayanlar bi fikir verebilir mi?




 
Yakın bir arkadaşım kısa zaman önce kurtuldu. Hatta cildi gençlik zamanlarından bile güzel oldu şimdi. Yani endişe etme tamamen iyileşen birini biliyorum.
Doktoru ona sıcak su kesinlikle kullanma, sıcak şeyler yeme demiş. (Bu bir tavsiye değil, ona iyi olan sana iyi olmayabilir) İyi bir dermotologsa araştırıp gittiysen çözüm önerilerini birebir uygula, yok öylesine gitmiştim dersen istersen iyi bir dermotolog bulup bir de onun görüşünü al.
Cildiyecilerin huyudur, bakmadı sananarsın ama onlar görürler o konuya takılma.

İnternet kullanıcıları da görecek şekilde değiştirirsen daha çok cevap gelir.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.04.19 21:40:12) 
ben de son iki senedir bu illetle uğraşıyorum. yanak ve burunda mevcut bende. hatta doktora ilk gittiğimin akşamı daha ilaçları kullanmaya başlamamışken alnımda da kızarıklık başlamıştı. neyse ki ilaçlara başlayınca bir daha alında bir şey çıkmadı. tamamen iyileşenleri ben de duydum ama ben hala kurtulamadım. dikkat etmeniz gerekenleri, daha doğrusu bende rozayı azdıran şeyleri yazayım. sıcak ya da soğuk su, yüzün klima, vantilatör ya da peteğin direkt karşısında olması, rüzgar, güneş koruyucusuz dışarı çıkmak, sıcak ya da soğuk yiyip içmek, acı baharatlar, tuzu abartmak (çok peynir yemek gibi), ekşiyi abartmak, peeling yapmak.

bunun dışında yüz temizleyici olarak "gentle" özellikli olanları kullanmamı söyledi doktor. güneş kremi olarak da solantenin şu kremini kullanıyorum. img-trendyol.mncdn.com tinted versiyonu da var bunun. onda fondöten gibi bir de kapatıcı var. evde bile olsan kullan diyor, günde 3 defa. dışarı çıkacaksam yine fazladan sürüyorum. içeriğinde rozanın yanmalarını yatıştırıcı özelliği var, iyi geliyor.

bende sivilce oluşturmadı. yazları hiç oluşmuyor ama hava soğumaya başlayınca kendini belli ediyor.
  • pide  (26.04.19 22:44:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.