[]

Düşüncelerinizin hayatınızı şekillendirdiğini düşünüyor musunuz?

Soruyu nasıl soracağımı tam bilemedim aslında. Ama halk arasında kullanılan şu cümlelerden anlatmaya çalışacağım.

"iyi düşün iyi olsun"
"bir şeyi kırk kere söylersen olur"
"çağırma kötüyü"
vs.

son 5 6 senedir çok şanssız olduğumu düşünüyorum. ama ciddi anlamda inanıyorum buna. ve sürekli başıma şanssızlıklar geliyor. önümdeki 6 kişinin çay aldığı otomatın sıra bana gelince bozulması, ister ev yemeği ister lüks restoran olsun ayda en az 3 4 defa yemeğimden kıl çıkması, beş kişinin oturduğu masada dökülen suyun sadece benim üstüme gelmesi, en tiksindiğim şey olan yere tükürenlerin sürekli önümde tükürmesi, internetten aynı akıllı bilekliği aldığımız 4 kişiden sadece bana gelen bilekliğin bozuk çıkması vs.

inanın bu örnekleri sabaha kadar yazabilirim. her gün karşılaştığım başıma gelen şeyler. iş görüşmesine gidiyorum belgeleri hazırlama aşamasına geliyoruz ben hazırlarken bir telefon geliyor, diyorlar ki başkasını aldık. iki üç defa yurt dışına çıkmak istedim, istisnasız tam bi hafta beş gün önce bilet aldığım ülkeler ya bombalandı ya iç savaş benzeri karışıklık çıktı. tam gözü kararttım iş kurucam dedim eşten dosttan borçlandım, 15 temmuz darbesi oldu. 2 firmada işe başladım, 2 ay demeden battı ikisi de.

günlük şanssızlıkları saymıyorum bile, otobüsü saniye farkıyla kaçırmak, anahtarın kapıda kırılması, özenerek yiyeceğim tatlının dökülmesi/bozulması vs.


şimdi bunları düşündükçe, yaşadıkça diyorum ki ulan ne şanssız adamım ben. ki böyle olunca da sürekli başıma bi şeyler geleceğini düşünüyorum. bizim burada çok güzel döner yapan bi yer var, dün canım çekti gidip yiyeyim dedim. sonra yolda giderken de kendi kendime "kesin bitmiştir anasını satayım, bak görürsün" demiştim, gittiğimde hakikatten bitmişti :) acaba bu şanssızlık düşüncesi tüm hücrelerime işlendiği için böyle şeyleri ben kendi kendime yapıyor olabilir miyim? kötü düşünüp sürekli kötüyü çağırıyor olabilir miyim?

benim gibi şeyler yaşayıp kurtulan var mı :(

 
hamamda lokma döktür. ikisi bir arada kurtul dertlerden.
pozitif düşüncenin etkisine inanıyorum ben ama bence başına gelenler olağan şeyler.

  • hasmetizm 2046  (26.04.19 13:36:12) 
beni tanımamışsın daha:) şanssız adam görmemişsin. ben de dünyanın en şanssız insanı olduğuma inanırım. saydığın örneklerin haricinde binlerce saçmalık sayarım başıma gelen.

kurtulmak? öyle bir şey olmuyor. insanın hiçbir işinin rast gitmemesi, bu doğuştan gelen bir özellik sanırım. lanetli insan gibi bir şeyiz. annem hocalara danıştı hoca bir şeyler yazmış falan. yalvardı yanında taşı bunları diye. duaya inancım olmadığı için taşımıyorum.

bazen ciddi ciddi tanrı benden nefret ediyor herhalde diye düşünüyorum. iyi de insanım halbuki kimseye en ufak zararım dokunmaz, fakirlere para yardımı yaparım, sokak hayvanı beslerim, yaya geçidinde dururum falan.:)
  • yazar yazmaz yazan yazar  (26.04.19 13:36:58) 
Bak şöyle yap o karşılaştığın şeyleri olumluya çevir.
Mesela benim de başıma geliyor aynı şeyler bazen atıyorum gittim yemek bitmiş hemen şey diyorum bak gördün mü bunda bir işaret var, acaba bana mesajı ne olabilir?
Ya da otobüsün kaçması, anahtarın kırılması şanssızlık olarak görürsen böyle devam eder öyle görme bununla bana bir mesaj gelmiş olabilir de, işte ne biliyim inancliysan bunda bir hayır vardır de.
Bir de sürekli karşılaştığın her böyle durumda ulen çok şanslı bir insanim evren ya da ne biliyim Tanrı beni bir musibetten koruyor olabilir de. Bak hayatının tersine cevrildigini göreceksin. :)
  • kirmizipilotkalem  (26.04.19 13:52:53) 
iyi hissetmek-david burns kitabını okumanızı tavsiye ediyorum.


  • Phoebe  (26.04.19 15:23:54) 
Evet ben düşüncelerimizin hayatımızı şekillendirdiğine inanıyorum. Bu konuyla ilgili bir çok kitap okudum. Bir kitapta geçen güzel bir örneği paylaşayım :

“ Hayatını, 30’lu yaşlara kadar olaylara negatif yönden bakarak geçirmiş biri olarak, elime bir şey geçmediğini ve olayların daha da kötü ceryan ettiğini gördüm.
Bir gün kendime, sevdiklerime, hayata haksızlık ettiğimi fark ettim. Zaman geçiyordu. Tik taklar hızlı ilerliyordu. Böyle devam etmemeliydim.
Değişmem gerekiyordu. Ailemden aldığım destekle ve azimle değişmeye karar verdim. Bunu başarı ile hayatıma uyguladım. Şimdi kendimi daha mutlu, huzurlu ve enerji dolu hissediyorum. Artık hayata pozitif gözlerle bakabliyorum.
İnsan istedikten sonra, çaba sarf ettiğinde, inatla üzerine gittiğnde olumsuz özelliklerinden sıyrılabiliyormuş, ben bunu öğrendim.
Olumlu düşündükçe pozitif enerji yaydığımı ve bu enerjinin ikiye katlanarak yine bana geri döndüğünü gördüm.
Kardeşim sen düşünceden ibaretsin.
Geriye kalan et ve kemiksin.
Gül düşünürsün, gülistan olursun.
Diken düşünürsün dikenlik olursun. “

Dediğim gibi yukarıdaki yazı, bir kitaptan alınmadır. Benim hayatım ile ilgili değil belirteyim. Ki bende şu an senin durumunun benzeri bir versiyonuyla cebelleşiyorum diyebilirim.

Bence işin sırrı, pozitif bir bakış açısını sürekli devam ettirebilmekte. Bu da çok zor olabiliyor. Eğer ki o güne değin hep negatif bir yapıda (farkında ya da farkında olmadan) yaşamı idame ettirdiyse kişi. Şahsen beni, pozitif bakış açısının tepelerinden aşağı atıp en dibe vurduran şey: üst üste tekrarlanan yanılgı ve yenilgiler oldu. Ama işte dediğim gibi yılmamak işin temel sırrı.
  • daglien  (26.04.19 17:15:50) 
Ben de senin gibiyim. Mesela iş bulamadım bari motivasyon bulayım gezeyim dedim, vizem reddedildi, hem param gitti hem pasaportuma işlendi. Nereye elimi atsam orası kuruyor. Yemekten kılda çıkacaksa illa bana çıkar. Pozitif düşünceyle düzeldiğini zannetmiyorum. Bizim kaderimiz de böyleymiş.


  • banacevaplazım  (26.04.19 17:38:14) 
çokmuşuz yalnız, dernek falan mı kursak :)


  • bidakikanizialicam  (26.04.19 17:51:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.