[]

eski macbook pro, SSD ve tasarım programları

merhabalar,

vectorworks, rhino, adobe illustrator tarzında mimarlık eğitiminde kullanılacak bir bilgisayar almak istiyorum. ancak elimde eski model bir macbook pro var. özelliklerini aşağıda belirteceğim. Bu bilgisayara SSD taktırsam faydasını görür müyüm? Ya da ekran kartı biraz düşük gibi. Bu yükseltilebiliyor mu? Ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz?

Teşekkür ederim.

OS X EL CAPITAN
verison 10.11.5

MacBook Pro (13 inç, 2012 Ortası)
2.5 GHz INTEL core i5
4 GB 1600 MHz DDR3 bellek
Intel HD Graphics 4000 1536 MB

 
Bu laptop ofis isleri icin kullanilacak olsa kesinlikle ssd tavsiye ederdim. Ama profesyonel isler icin ssd ye gecis yeterli olmaz. Cunkü RAM de, islemci de, grafikkartida eksik kalir.

RAM yükseltilebilir ama grafikkarti ve islemci degistirilmiyor.
  • VIPCH  (26.04.19 08:56:51) 
ekran kartı dusuk degil - cop
i3-i5 islemcili
en az 4. nesil
minimum 940 m geforce ekran kartlı pc bakacaksın
ram 8 olsa iyi
  • kingcyrax  (26.04.19 09:29:36) 
Illa bu aleti kullanacaksan ram 16 olsun, ssd al. bir de thunderbolt ekran karti al harici olanlardan. oyle kurtarirsin. ama harcayacagin para bunu satip dort cekirdek i7’li macbook pro alma parasina denk gelebilir.


  • alperz  (26.04.19 09:32:27) 
bellek için 4+4 gb ram takılabiliyor sanırım. marka fark eder mi acaba?


support.apple.com
  • free bird  (26.04.19 09:39:05) 
ikinci el macbook prolar yüksek paralara satılıyor, haberin olsun.

izmirde bir arkadaşımın macbookprosunun ana kartı yanmıştı, bozuk haliyle ki 4500tl masraf çıkartmıştı apple müşteri hizmetleri, özel servise götürdü 3000 tl verip satın aldılar arkadaşımdan.. 2015 13 inç macbook pro idi bu.

kendi bilgisayarının 2 sene önceki modellerini de 5500tl den satıyolarmış o özel serviste

yani demem o ki böyle bir yere gidip özel servis tarzında, kendi bilgisayarını verip üstüne para ekleyip daha çok işini çözecek bişey alabilirsin

veya bu bilgisayarı satıp üstüne az miktar ekleyerek windows tabanlı bir sıfır diz üstü de alabilirsin.

programları tanımıyorum, illüstratör,photoshop her bilgisyarda çalışır da, iş ağır projelere geldiğinde çok zorlayabiliyor.

rhino eğer 3d çizim programıysa, render alınıyorsa haliyle güzel bir ekran kartı gerekir.

ayrıca 15 inç macbook pro kullanıyorum, illustrator, photoshop, after effects vb.

ekran boyutu o zorluyor ki beni anlatamam, imkanım olsa en büyüğünden alır kullanırım ekranı.

13 inçle bir de eğitim/iş çizim söz konusu olduğunda gözlerine yazık.

eğer ben bu bilgisayarı kullanmaya devam edicem dersen bildiğin gibi adobe serisi her yıl yeni sürüm çıkartıyor, kalkıp 2018 kurmazsın, 2013 kurarsın illüstratörü, bir iki ufak araç eksik olur ama performans olarak daha iyi çalışır.

rhino dediğim gibi bilmiyorum, 3d çizim programı ve render alınan bi programsa benchmark'ı vardır internette bir yerde, benchmark yapıp duruma bakabilirsin.

c4d içinde çalışırken render alamıyorum mesela istediğim render motoru ile ekran kartı yetersiz geldiği için desteklemiyor

after effects içinde de istediğim bazı pluginler çalışmıyor ekrankartı desteklenmiyor diye.
  • killerbee  (26.04.19 10:06:48 ~ 10:14:15) 
16 rem takılır onlara. bakma sen onlara. 2x8 corsair ya da owc yapıştır. bu ikisi sıkıntısız çalışır.


  • alperz  (27.04.19 16:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.