[]

İş yerinde selam vermeyen insanlar

>>Yeni bir işe başladım bildiğiniz gibi. Yabancı ve Türklerin beraber çalıştığı bir ortam burası.Yabancılar genelde çok samimi, günaydın-merhaba vb kelimeleri kullanıyorlar sıklıkla. Ben ilk başta herkese diyordum en azından yakınından geçen herkese. Ama o kişiler beni gördüklerinde sessiz kalıyorlardı. Sonra bende sessiz kalmaya başladım,daha önce az da olsa muhabbet ettiğim biri olsa bile bir şey demeden geçiyorum artık.Acik ofis olduğu için çoğu da benim masanın yakınından geçerler yani. Garip geliyor bu durum bana biraz.Yabancilarla sorun yok. Türklerin bu tutumu nedendir acaba?İs olarakta benzer şeyler yapıyoruz, ast-üst durumu yok. Siz ne yapıyorsunuz genelde açık ofislerde?Sonra bir şey isteyecekleri zaman hiç bir hitapta bulunmadan,dan diye istiyorlar gelip.




 
valla ben ortamları şenlendirmek için yiyecek getiririm hep. insanları beslemek her zaman ısıtır ortamı.
sosyal medya diye bir gerçek var ve insanlar ihtiyaçlarını buradan gideriyor. gülmek ağlamak sohbet etmek sevişmek vb. kimse reel bir arkadaşlık peşinde değil artık pek, çünkü gerçekler acı. sosyal medya safe zone.

  • hasmetizm 2046  (26.04.19 07:52:57) 
demeye devam etmek lazım diye düşünüyorum. ha, herkes türk kimse demiyor olsaydı uğraşma derdim ancak belli ki ortamda abuk durmaz bu davranış. bir süre sonra alışırlar. zor bir şey de değil hem.


  • kisa  (26.04.19 08:27:05) 
Gözlerinin içine baka baka "günaydın" diyorum. Türk insanı böyle, evet. Hadi sokakta yapma, hırsızı, uğursuzu, bana baktı- verecek diyeni var. Ama işyeri ortamında kezbanlık, kamillik ya da ego yapana gıcığım.


  • SiyamkedisiZorro  (26.04.19 08:40:46) 
Selam vermeyen o kişilerde iş körlüğü, mesleki kaşarlılık durumu başlamış.
Size tavsiyem duygusal olmayın, sizin gibi işe yeni başlayan kesimle muhattap olun.

  • kanlakarisikyagmur  (26.04.19 09:19:58) 
selam vermiyorlarsa ugrasma. gerek yok. koskoca insanlar belirli bir yastan sonra degismiyor.


  • rm  (26.04.19 09:27:07) 
Of bu benim kanayan yaram ve sanırım o insanlardan biri benim.

Sadece ofise ilk girdiğim an günaydın derim. Sonrasında yanından her geçtiğim insana günaydın demekten nefret ediyorum. Ne gerek var abi tek tek sizle mi uğraşcam diyorum içimden. Aynı şekilde yemekhanede masaya ilk otururken afiyet olsun diyorum ama o esnada yürürken herkesin birbirine afiyet olsun demesinden nefret ediyorum. Deyince ne oluyor sanki anlamıyorum..

Aynı şekilde bir ortama girerken ve çıkarken herkese sarılmaktan ya da öpmekten ve birinden bi şey isteyeceğim zaman öncesinde naber nasılsın muhabbetinden nefret ederim. Bana da yapılsın istemiyorum. Bi şey istiyorsa delikanlı gibi gelsin istesin. Hiç "insan bi nasılsın der" triplerine falan girmem çünkü bütün bu saydıklarımı çok ikiyüzlüce buluyorum.

Tabii bence Türk insanınınki tamamen ayılıktan; kimsenin benim gibi düşündüğünü sanmıyorum. Bir de ben bunlardan nefret ediyorum ama selamı da cevapsız bırakmam asla.
  • jacque  (26.04.19 10:04:04) 
bir ara çalıştığım bir işyerinde, sabahları günaydın dediğim insanlar kafalarını yüzüme çevirip garip garip bakıyorlardı ve cevap vermeden gidiyorlardı. bana özel bir şey değildi yaptıkları, sadece orda insanlar birbirlerine günaydın falan demedikleri için alışkın değillerdi böyle şeylere gördüğüm kadarıyla.


  • reanarchy  (26.04.19 10:36:05) 
Takma bu tür şeyleri. İşini yap geç. Sonuçta bu insanlarla ortak noktan aynı yerde çalışıyor olman.


  • [GODDARD]  (26.04.19 23:29:28) 
bence takılma.
ben de vermem.

  • oldumusimdi  (26.04.19 23:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.