[]

hesaplarım neden çalınıyor olabilir?

bir iki ay önce yeğenim için saçma sapan bir program yüklerken bilgisayara virüs girdi (windows güvenlik merkezi hiçbir uyarı vermedi). virüsün ne olduğunu bir türlü bulamadım, tam olarak temizleyebildim mi ondan da emin değilim. bir dünya program indirip temizlediğimi düşünüyorum sadece. virüsün gördüğüm tek etkisi chrome'un ve bazı uygulamalarının çalışmamasıydı ama temizledikten sonra tekrar çalışmaya başladı. en azından temizlediğimi düşünüyorum.

bundan belli bir süre sonra mailime playstation hesabımın şifresinin değiştirildiğine dair mail aldım. sony destek hattını arayıp hesabı geri aldım.

daha sonra ubisoft hesabıma malezya'dan giriş yapıldığına dair mail aldım, onun da şifresini değiştirdim.

sonra daha yeni açtığım twitch hesabına yine malezya'dan giriş yapıldı, onu da değiştirdim.

en son sadece tek bir gruba üye olmak için, yeni bir maille, farklı bir şifreyle kaydolduğum facebook şifresinin istanbul'dan şifresinin değiştirildiğinin mailini gördüm.

20 seneden fazladır internet kullanıyorum, ilk defa hesabım çalınmış oldu. benim düşüncem virüsün hala bilgisayarımda olduğu ve chrome'daki şifrelerin çalınmış olduğu yönünde ama chrome'daki şifreleri görmek için de işletim sistemi şifresini girmek gerekiyor.

neyse çok uzattım, bu saatten sonra yapmam gereken nedir? bilgisayara format atıp chrome'da kayıtlı olan yüzlerce sitenin şifresini değiştirmek mi? bilgisayarda bulamadığım virüsü temizlemek için sağlam bir program var mıdır? (spybot, hitman pro, malwarebytes antimalware ile tarattım)

 
eset, kaspersky...


  • sutlu nescafe  (25.04.19 19:16:39) 
2 aşamalı doğrulamaya geçin. Kullanmadığınız sitelerdeki hesapları silin. Daha geçen gün bir oyun firması blank media mıydı neydi bilgilerinizi kaptırdık şifrelerinizi yenileyin diye mail attı. Üye olmadan önce bin kere düşünmek lazım.


  • bahoho  (25.04.19 19:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.