[]

Farazi bir soru

Mesela başka herhangi birinin olmadığı bir yerde yanimizdaki kişi kalp krizi geçiriyor, ya da müdahale edilmezse ölüm ile sonuçlanabilecek bir durumda; ancak bize de ölmek istediğini ve ölene kadar da ambulansı aramamizi istemediğini söylüyor.

Dediğini yaparsak hukukî olarak bunun bize bir yaptırım olarak geri dönüşü olması mümkün mü? Dediğim gibi şahit yok.


 
kanıt yoksa suç yoktur ilkesi mutlaktır :)


  • re noreno  (25.04.19 17:14:47) 
ya hocam hiç belli olmaz, sen yine ambulans çağır. adam ölmez, yatağa bağlı kalır falan; sonra yakınları senin için ambulans çağırmamış o yüzden olmuş derler başına bela alırsın.


  • malheiros  (25.04.19 19:06:39) 
Turkiye'yi bilmiyorum ama bir cok hukuk devletinde (Almanya ve Hollanda bu kanunun oldugunu kesin olarak bildigim iki ulke) boyle durumlarda kendini ve baskalarini tehlikeli duruma sokmama sartiyla minimum yardimi saglama zorunlulugun var, ki o minimum da 112yi aramak oluyo. arayabilecek durumda olup aramamak suc. ama birini kendi istegiyle olumune terketmek suc mu onu bilmiyorum.

Hatta bir iki sene once, Almanya'da bir bankada biri kalp kirizi (ya da oyle bi sey) geciren birini gorup de 112'yi aramayan diger musterilere polis tarafindan para cezasi kesilmisti.

sonuc: boyle bir durumda 112'yi aramamak suc teskil ediyo.

senaryo 1:
112yi aramadin ve kisi oldu. hala hayattayken aramadigin kanitlamazsa suc degil: kanit yok = suc islenmemis.

senaryo 2: 112yi aramadin ve kisi oldu. bir sekilde imkanin varken aramadigin ortaya cikti = suclusun. adamin dedigini kanitlayamazsin

senaryo 3: 112yi aramadin, ama baskasi aramis, geldiler ve senin aramadigin ortaya cikti = teoride suclusun, ama sahidin var (adam yasiyo)= > bunun cevabini bilemedim. iste "birini kendi istegiyle olumune terketmek" mevzusu bu. yasada var mi bilmyirorum ve duyuru hukukcularini goreve cagiriyorum.

bi de 112 hastanin bilinci yerindeyse ona zorla tedavi uygulayamiyo. tedaviyi reddertigine dair kagit imzalatiyolar.
  • lamartin  (25.04.19 20:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.